Najnovije

BUDANOV NAJAVIO NAPAD NA KRIMSKI MOST! Rusija upozorava- čist terorizam

Amerikanci ne mogu ništa da grade u Ukrajini, ni mostove, ni demokratiju – mogu samo da uništavaju, navela je Marija Zaharova.

Nova izjava šefa Glavne obaveštajne uprave Ukrajine (GUR) Kirila Budanova o tome da Ukrajina radi na napadu na Krimski most predstavljaju terorizam u svom najčistijem obliku, izjavila je predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova za "Izvestija".

Ono što zadivljuje je što je Budanov odredio rok – za nekoliko meseci, istakla je Zaharova.

"Nije li to deo predizborne kampanje u SAD tokom koje se moraju izneti ubedljivi dokazi o 'dostignućima' Bele kuće i Kijeva?", upitala je Zaharova i dodala da će Ukrajina, zajedno sa Belom kućom, u te svrhe odvojiti još par milijardi dolara.

Amerikanci ne mogu ništa da grade u Ukrajini, ni mostove, ni demokratiju – mogu samo da uništavaju, navela je Zaharova.

Krimski most je postao simbol stvaralačke sile, želje ruskog naroda za radom i mirom, istakala je ruska zvaničnica. Ipak, zvaničnici Ukrajine i NATO-a otvoreno su pozivali na uništenje mosta i izveli su terorističke napade usled kojih su obični civili izgubili živote i oštećena je civilna infrastruktura, naglasila je Zaharova.

Na ovaj način je reagovala na izjavu Budanova, koji je u Rusiji proglašen teroristom, o mogućem rušenju Krimskog mosta u "narednim mesecima".

"Radimo na tome", rekao je Budanov i potvrdio da postoje šanse da most bude napadnut.

Budanov nije usamljen u svojim namerama, šef ukrajinske Službe bezbednosti (SBU) Vasilij Maljuk je ranije istakao da je Krimski most jedna od prioritetnih meta za ukrajinsku vojsku. A slične planove su imali i nemački visoki vojni zvaničnici, što je obelodanjeno, nakon što je glavna urednica RT i medijske grupe "Rasija sevodnja" Margarita Simonjan objavila audio zapis njihovog razgovora.

Ukrajinska strana je više puta izvodila terorističke napade na Krimski most. Osmog oktobra 2022. godine je u terorističkom napadu poginuo četiri osoba i delimično su urušene dve kolovozne trake.

Most je još jednom napadnut 7. jula prošle godine, kada su poginula dva civila iz Belgorodske oblasti, dok je njihova ćerka preživela napad ali je ranjena hospitaizovana

Eksplodirala mina u Krušiku: Pravi haos u Valjevu, ima povređenih

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA