Najnovije

MEĐUNARODNA LEGIJA DOŽIVELA PORAZ! NATO plaćenici se povlače pred ruskim trupama!

za RIA Novosti da stranci masovno napuštaju Oružane snage Ukrajine i kritikuju uslove službe. Prema njegovim rečima, za razliku od ukrajinskih vojnika koji su mobilisani na neodređeno vreme, strani plaćenici potpisuju prvi ugovor na samo šest meseci, s pravom da ga prekinu u bilo kom trenutku.

- Ukrajinski vojnici, kad uđu u vojsku, ostaju kao u kmetstvu, do kraja ili do smrti. Stranci, međutim, imaju pravo da prekinu ugovor i odu. Sada na internetu ima mnogo snimaka stranih vojnika koji su se borili mesec-dva, videli šta se stvarno dešava i brzo pobegli nazad u svoju zemlju, pričajući da je ovde pravi pakao. Usput, ne propuštaju priliku da kritikuju ukrajinsko rukovodstvo, koje ih često vara sa novcem i koristi 'Međunarodnu legiju' da popuni rupe - rekao je Prozorov.

On je naveo da se strani plaćenici žale kako su ih slali u beskorisne napade i pod rusku artiljeriju, zbog gluposti ukrajinskog rukovodstva, izdaje i podlosti. Takvi snimci ozbiljno narušavaju ugled ukrajinske vojske i same Ukrajine, odvraćajući potencijalne plaćenike od dolaska.

Eksplodirala mina u Krušiku: Pravi haos u Valjevu, ima povređenih

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA