Najnovije

OVO ĆE BITI NEZAPMĆENI UDARAC AMERICI! Cela zemlja prepušta BRIKS-u prava za eksploataciju nafte i gasa?

Postoji drugi svet i taj svet je otvoren za Venecuelu, sa svim svojim političkim, diplomatskim, kulturnim, ekonomskim, finansijskim, komercijalnim, duhovnim mogućnostima, poručio je novoizabrani predsednik Venecuele

Venecuela bi mogla da dodeli prava na eksploataciju nafte i gasa zemljama BRIKS-a, izjavio je novoizabrani predsednik Nikolas Maduro. 

"Ako oni sa severa i njihovi saradnici u svetu naprave grešku svog života, onda će ti naftni i gasni (sporazumi) koji su već potpisani preći našim saveznicima iz BRIKS-a", rekao je on, prenosi RT na španskom. 

Predsednik Venecuele, čiju su pobedu na izborima osporile SAD i pojedine zemlje Latinske Amerike, podsetio je da "najveće investicije" u oblasti nafte i gasa u Venecueli dolaze iz zemalja BRIKS-a, dodavši da ovaj blok ima "portfolio mogućnosti" koji je privlačan za Karakas.

"Svet više ne zavisi od vladajuće elite u Vašingtonu", rekao je Maduro i napomenuo da "postoji drugi svet i taj svet je otvoren za Venecuelu, sa svim svojim političkim, diplomatskim, kulturnim, ekonomskim, finansijskim, komercijalnim, duhovnim mogućnostima", kao što je i Karakas "otvoren za svet". 

Prvobitno sastavljen od Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južne Afrike, blok BRIKS-a se povećao 1. januara, kada su mu se pridružili Egipat, Etiopija, Iran, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati.

GORI FRONT OD NOĆAS: Ruske snage ih zasule raketama, plen je tu

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA