Najnovije

Porodice uhapšenih Srba: Kurtijeva policija upala u zoru i maltretirala ukućane

Meštani Pasjana kažu da je u današnjem hapšenju Srba učestvovalo više desetina naoružanih pripadnika specijalnih jedinica tzv. kosovske policije.

Porodice Srba uhapšenih jutros u selu Pasjane u Kosovskom Pomoravlju zbog navodnih ratnih zločina ističu da su ova hapšenja do sada najagresivniji pokušaj privremenih prištinskih institucija da isele Srbe i navode da su prilikom hapšenja pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije maltretirali ukućane.

Petar Cvetković, sin uhapšenog Dragana Cvetkovića, rekao je za Tanjug da su jutros oko 6 sati pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije sa maskama i pod punom opremom upali u njihovu porodičnu kuću i lišili slobode njegovog oca, a maltretirali ostale ukućane.

On je istakao da su sve ukućane primorali da legnu na pod i da su pretresali celu kuću, ali da ništa nisu pronašli.

"Lišili su slobode mog oca koji je potpuni invalid, doživeo je moždani udar, ima dijabetes, hendikepirana mu je leva strana u potpunosti i ne može sam da se stara o sebi. U jako je teškom zdravstvenom stanju, ali se oni nisu obazirali na to uopšte", kaže Petar.

Dodaje da je ponudio da krene sa ocem jer on sam o sebi ne može da se stara, ali da se pripadnici tzv. kosovske policije nisu na to obazirali.

Navodi da porodica ima saznanja da Dragan nalazi u tužilaštvu u Prištini, ali da zvaničnu informaciju nisu dobili.

Naglašava da je ovo još jedan vid pritiska na preostale Srbe iz Kosovskog pomoravlja da se isele.

"Kako su upali u našu kuću gde živi nas jedanaestoro, tako će upasti u bilo čiju kući na osnovu nekih bezveznih optužbi", rekao je Cvetković.

Srđan i Bojan Ničić, sinovi uhapšenog Dragana, kažu da su specijalne policijske jedinice ROSU upale u njihovu kuću jutros, nešto pre šest sati i da su izmaltretirali sve, uključujući i Bojanovo dvoje dece starosti tri i pet godina.

Bojan ističe da je njegov otac uhapšen bez ikakvog razloga, a da je serija hapšenja u Pasjanu proizvela ogromno uznemirenje Srba u tom mestu.

"Jutros pre šest sati upale su kosovske snage specijalnih jedinica u dvorište. Prvo su ušli u staru kuću gde su uhapsili oca, fizički pomerili majku i sve ispreturali. Onda su se spustili dole kod nas jer imamo dve kuće. Bio sam sa suprugom i dvoje male dece, jedno je staro tri, drugo pet godina. Samo tako su nas isprevrtali.", kaže Bojan Ničić.

Srđan navodi da su mu pripadnici tzv. kosovske policije pokazali nalog na kom je pisalo da je izdat od strane tzv. vlade Aljbina Kurtija i dodaje da je na spisku bilo još stanovnika sela Pasjane.

Prema njegovim rečima, pripadnici tzv. kosovske policije upali su u njihovu kući oko 6 sati jutros, sa dugim cevima.

"Nisam očekivao ovakav upad u jednoj porodičnoj kući. Nemam nikakve veze ni sa vojskom, ni sa policijom, ni sa kriminalom", kaže Srđan Ničić.

Ističe da je ovo najagresivniji pokušaj Kurtija da iseli preostale Srbe sa svojih imanja.

"Vidite kako Aljbin Kurti još jednom pokušava da iseli preostale Srbe koji su ostali na svojim imanjima. Vršili su i do sada pritisak, ali je ovo najagresivnije do sada", rekao je on.

Meštani Pasjana su povodom današnjih hapšenja Srba u ovom mestu za ponedeljak najavili miran protest.

U selu Pasjane jutros su uhapšeni Dragan Ničić, Slobodan Jevtić, Dragan Cvetković i Miloš Šošić, dok je u selu Bosce uhapšen Nenad Stojanović.

AMERIKA SE SPREMA ZA ODMAZDU IRANA: Izdato hitno naređenje!

Izvor: Rt.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA