Najnovije

ZAHAROVA: Otvaranje Olimpijskih igara je bilo "lice" Francuske? Mi mislili neki drugi organ

Zvanična predstavnica ruskog MSP odgovorila je francuskom predsedniku koji je podržao umetnike koji stoje iza ceremonije otvaranja Olimpijskih igara.

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova odgovorila je francuskom predsedniku Emanuelu Makronu koji je stao u zaštitu skandalozne ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu i rekao da je "Francuska pokazala svoje pravo lice".

"Mnogo su pomislili da nije lice nego nešto drugo, drugi neki delovi tela. Ali, ako Makron insistira da je lice Francuske sada onakvo, onda svakako. On bolje zna", napisala je Zaharova na Telegramu. 

Otvaranje Olimpijskih igara u Parizu obeležila je bizarna ceremonija sa satanističkim simbolima i jahačima apokalipse i još bizarnija, LGBT "Tajna večera" sa dreg kraljicama koja je šokirala vernike.

Emanuel Makron je podržao umetnike koji stoje iza ceremonije otvaranja, a koji su dobili pretnje smrću, i pohvalio njihovu "odvažnost", dodajući da je šou učinio Francusku ponosnom.

Scena, koja je izazvala bes Katoličke crkve, političara krajnje desnice u Francuskoj, verske desnice u SAD i hrišćanskog sveta jeste učešće na ceremoniji transvestita i nagog pevača koji je predstavljao grčkog boga vina Dionisa, a naročito scena sa tranvestitima, odnosno "dreg kraljicama", koja je bila parodija na čuvenu sliku "Poslednja večera" Leonarda da Vinčija.

Organizacioni komitet Olimpijskih igara izvinio se katolicima i drugim hrišćanskim grupama koje su uznemirili prizori sa ceremonije otvaranja OI. 

"Jasno je da nikada nije postojala namera da se pokaže nepoštovanje prema bilo kojoj verskoj grupi", rekla je portparol Organizacionog komiteta Pariz 2024 An Dešan i objasnila da je namera bila da se predstavi i proslavi tolerancija zajednice.

"Ako su se ljudi našli uvređenim, naravno, zaista nam je žao", rekla je An Dešan.

GORELA ODESA - UNIŠTEN I AERODROM! Ruska armija pogodila mnogo važne ciljeve

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA