Najnovije

OVO SU SVI ČEKALI: Kijev panično najavljuje rusku ofanzivu na Herson

Popularni ukrajinski vojni pablik „...Vanek“ objavio je zabrinjavajuću analizu stanja na frontu, ukazujući na ozbiljne probleme u vojnom rukovodstvu i mogućnost novog ruskog napada na Herson. Prema izvoru, front na Donbasu je pod velikim pritiskom, posebno nakon poslednjih rotacija koje su, po njihovom mišljenju, dovele do gubitka nekoliko važnih uporišnih tačaka.

Osim Pokrovska, pojavila se i pretnja oko Ugledara, a u resursu se navodi da bi Rusija mogla da udari na Herson. Autor izražava zabrinutost zbog nejasnih premeštanja ukrajinskih trupa i nedostatka jasne strategije.

U tekstu se takođe ističe da na terenu postoji nedostatak discipline i komunikacije, što dodatno usložnjava situaciju. Pored toga, nakon gubitka pilota F-16 Alekseja Mese, navodi se da je ukrajinska vojska u "novom rundu mortal kombata" i da bi nekoliko takvih poraza moglo dovesti do „fatalitija“.

Zaključak resursa je da ukrajinsko vojno rukovodstvo mora brzo da se organizuje i osigura bolju koordinaciju, jer sledeći napad može biti ključan i može dovesti do ozbiljnih posledica ako se ne preduzmu hitne mere.

KIJEV U POTPUNOM RASULU! Ukrajinski vojni vrh u pobuni, ko je čovek koji je optužen za izdaju i špijunažu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA