Najnovije

Francuski mediji: Durov bio u kontaktu sa francuskim kontraobaveštajcima

Osnivač Telegrama je navodno odbio da Francuzima oda informacije koje predstavljaju vojnu tajnu, ali je ipak otvorio posebne zvanične kanale komunikacije sa francuskim obaveštajnim strukturama u cilju borbe protiv terorizma, navodi "Liberasjon".

Osnivač Telegrama Pavel Durov priznao je na ispitivanju u Parizu da je bio u kontaktu sa francuskim kontraobaveštajcima, kao i da se sa njima sastajao u Dubaiju, piše "Liberasjon".

Kako prenosi TASS, Durov je kontraobaveštajcima Francuske stavio do znanja da bi za njega "bilo neprimereno da oda informacije koje predstavljaju vojnu tajnu".

Ipak, o kakvim se tačno tajnama radi francuski medij nije precizirao.

Izvor "Liberasjona" dalje navodi da je Durov rekao da je u cilju borbe protiv terorizma "otvorio zvanični kanal za komunikaciju sa Glavnom upravom za unutrašnju sigurnost Francuske" koji uključuje telefonski kontakt i posebnu imejl adresu za komunikaciju sa Francuzima. 

Durov je, podsetimo, ranije ovog meseca uhapšen u Parizu, odmah po sletanju iz Azerbejdžana.

On je zatim pušten uz kauciju od pet miliona evra pod uslovom da ne napusti Francusku. 

Advokat osnivača Telegrama tvrdi da su optužbe bez osnova.

Francuske vlasti ga, podsetimo, optužuju za više krivičnih dela, uključujući odbijanje saradnje sa vlastima, saučesništvo u krivičnim delima seksualnog zlostavljanja dece i trgovine drogom, kao i saučesništvo u "administriranju internet platforme" koju koriste organizovane bande za obavljanje nezakonitih transakcija. Za poslednje krivično delo zaprećena je kazna do deset godina zatvora i novčana kazna od 500.000 evra.

Durov je državljanin Francuske, UAE, Sent Kitsa i Nevisa, kao i Rusije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je Moskva spremna da pruži pomoć Durovu, ali je dodao da je milijarder sposoban da izgradi sopstvenu pravnu odbranu.

VUČIĆ PRIZNAO SADA I JAVNO: Ništa od pridruživanja Evropskoj uniji

Izvor: Rt.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA