Najnovije

OBJAVLJENO KO SVE NAORUŽAVA UKRAJINCE: U Evropi najviše Nemačka - da li vas to čudi!?

Sjedinjene Američke Države su glavni izvoznik oružja u Ukrajinu, a najveći snabdevač Kijeva iz Evrope je Nemačka, rekao je za RIA Novosti ambasador ruskog Ministarstva spoljnih poslova za zločine kijevskog režima Rodion Mirošnjik.
Meci...

Meci...

Prema njegovim rečima, Berlin je Kijevu isporučio oružje u vrednosti od 30 milijardi evra.

"Prilikom napada na Kursku oblast koristi se tenkovsko naoružanje, oklopna vozila proizvedena u SAD, Nemačkoj, Poljskoj", dodao je Mirošnjik.

Naglasio je da sve zemlje koje su bile uključene u napade na Kursku oblast dobro znaju da je njihovo oružje korišćeno za ubijanje civila, iako to neće da priznaju. Kako je rekao, napadi na Kursku oblast sada se najviše izvode NATO municijom u kalibru 155 milimetara i dronovima. 

"Doći će vreme kada će morati da se odgovara za nabavku (naoružanja), saučesništvo, podršku kijevskog režima, jer su to globalni zločini", zaključio je on.

Mirošnjik je naglasio da je za Rusiju jedan od prioriteta organizovanje tribunala za zločine kijevskog režima, koji bi, kako je objasnio, mogao da bude održan u međunarodnom formatu, sa stranim posmatračima. Vlasti, kako je dodao, sada razmatraju moguće varijante, i "u pravo vreme, na pravom mestu" odluka će biti doneta. 

"Kako se može promeniti stav zemlje prema ljudima čiji su najmiliji umrli, a niko nije odgovarao? Kako majka može da oprosti ili zaboravi da ubica njenog sina nije sedeo na optuženičkoj klupi i nije odgovarao? To je nemoguće. Odgovornost za počinjene zločine je najbitniji prioritet od kojeg Rusija neće odustati", izjavio je ruski zvaničnik.

Pročitajte OVDE o borbama u Kurskoj oblasti

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA