Najnovije

VOJNICI KFORA POD PUNOM OPREMOM! Na mostu na Ibru parkirana vozila, oseća se velika tenzija

Policija je jutros vidljiva u Kosovskoj Mitrovici, i to ispred zgrade u kojoj su prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju, zatim ispred zgrade Privremenog organa, u blizini mosta sa obe strane.

Zgrade lokalnih samouprava i drugih institucija Vlade Srbije u četiri opštine na severu Kosova i Metohije i dalje su blokirane, a ispred ulaza u njih stacionirana je policija.

U džipovima, naoružani dugim cevima, policajci su ispred sedišta Privremenih opštinskih organa u severnom delu Kosovske Mitrovice, zatim u Leposaviću, od ranije i u Zvečanu i Zubinom Potoku.

Policija je jutros vidljiva u Kosovskoj Mitrovici, i to ispred zgrade u kojoj su prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ispred zgrade Privremenog organa, u blizini mosta sa obe strane.

Kfor je od sinoć pojačao prisustvo na glavnom mostu na Ibru. Na mostu se sad mogu videti i dva oklopna vozila, pored dva džipa italijanskih karabinijera koja su tu stacionirana.

U međuvremenu došli su i pripadnici češkog kontingenta koji su na sredini mosta napravili kordon.

Kako RTS saznaje, sinoć se deo specijalni policijskih jedinica povukao iz opština na severu KiM.

U Kosovskoj Mitrovici je jutros mirno, ljudi su na ulicama u svojim svakodnevnim obavezama tipičnim za vikend, ali je primetna i zabrinutost i nervoza zbog poslednje akcije policije.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je u Dnevniku RTS-a da Aljbni Kurti sprovodi etničko čišćenje.

Reč je o institucijama koje su od vitalnog značaja za Srbe, istakao je Petković, i napomenuo da to nisu paralelne, već legalne institucije.

"Srpski narod je ovim doveden pred svršen čin", istakao je Petković.

UKRAJINSKI PORUČNIK U OČAJU OPISAO RASPAD FRONTA KOD POKROVSKA: Znate li šta rade kad čuju eksploziju?

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA