Najnovije

VOLT ZABRANJIVAO RUSIMA DA RADE: Onda je Srbija ustala na noge, a ovo je epilog

Društvenim mrežama ovih dana kruži objava da je kompanija za dostavu "Volt" zabranila zapošljavanje građana Ruske Federacije. Korisnici su podelili "važno obaveštenje", odnosno mejl koji je poslat partnerima kompanije u Srbiji, a u kojem piše da "svaka nova aktivacija partnera dostavljača ubuduće neće primati ruske državljane".

Dalje se navodi da je nebitno da li imaju dokumenta Srbije ili ne i upućuje se molba "da ih uopšte ne uzimate u obzir niti da iste zovete ili pitate, neće imati uopšte šanse da budu aktivirani". Navodi se i da će, ako kompanija otkrije da ruski državljanin radi na lažnom nalogu, isti poslodavac biti sankcionisan i da uopšte neće više imati priliku da aktivira nove partnere dostavljače.

Iz kompanije "Volt" su demantovali ove navode i u odgovorima na pitanja RT Balkan su naveli da su pokrenuli internu istragu kako bi razumeli šta se dogodilo i zašto. Dodali su i da će, "na osnovu činjenica i izveštaja, preduzeti neophodne korektivne mere".

"Svaka diskriminacija, bilo na osnovu etničke pripadnosti, pola, političkog opredeljenja ili drugih ličnih osobina, potpuno je protivna vrednostima naše kompanije. 'Volt' ima politiku nulte tolerancije za bilo koju vrstu diskriminacije. Ova politika se odnosi na sve u našem raznolikom timu od preko 12.000 ljudi, koji predstavljaju više od 100 nacionalnosti i desetine etničkih grupa, porekla, verovanja i stavova", naveli su iz kompanije.

Oni su dodali da "Volt Srbija" blisko sarađuje i podržava integraciju svih, kao i ruskih državljana, kroz indirektnu saradnju sa partnerima dostavljačima putem svojih poslovnih partnera, ali i sa brojnim ruskim restoranima, prodavnicama koji se nalaze na "Volt aplikaciji", bez izuzetka sve dok ispunjavaju neophodne uslove za rad na njihovoj platformi u Srbiji, kao što je posedovanje relevantnih dozvola.

Finsku kompaniju "Volt" je u maju 2022. preuzela američka kompanija "Dor Daš" (DoorDash).

OVO SE PRVI PUT DESILO! Ratovali za Ukrajinu pa pobegli u svoju zemlju, oni ih izručili nazad Moskvi

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA