Najnovije

VUČIĆ PRIZNAO SADA I JAVNO: Ništa od pridruživanja Evropskoj uniji

Predsednik Srbije izjavio je da nije optimista po pitanju procesa integracije Srbije u EU do 2028. godine i da ne veruje da će se to dogoditi te godine, kao i da je njegova procena da se to neće dogoditi pre 2030. godine.

Vučić je to rekao na panelu „Pridruživanje Zapadnog Balkana EU“ koji se održava u okviru Globalnog bezbednosnog foruma, nadovezujući se na izjavu predsednika Crne Gore Jakova Milatovića koji je naveo da je cilj Podgorice da u EU uđe do 2028.

„Nisam optimista, svi uvek vide neke prilike, vide neko ponovno oživljavanje procesa, ali ja ne verujem, i ne verujem da će Crna Gora biti 2028. deo EU, kao što nećemo ni mi. Mi ovde imamo interese EU koji se razlikuju s vremena na vreme, od naših interesa. I verujem da ako neko od nas postane deo EU, to ne može pre 2030. godine, a i to je pitanje.

Imamo različite procene budućnosti EU, ali svi želimo da budemo deo, ali nismo sigurni kako će situacija izgledati u EU u budućnosti. Očigledno je da Ukrajina i Modlavija dobijaju značaj, što je razumljivo, a u isto vreme, postoji umor i iscrpljenost i videćemo šta će se desiti.“, rekao je Vučić.

On je dodao da Srbija mora da sprovede brojne reforme, ali da će i EU će morati da prihvati činjenicu da imamo različite poglede na određena pitanja, određene probleme koje treba da rešimo.

„Nisam došao nikoga da lažem, hteli ste da kažem da ćemo biti, a nećemo. Neće se to dogoditi, ne želim da lažem svoj narod. Vi ste rekli da Ukrajinci treba da budu pobednici, ja sam rekao u redu, ali videćemo da li će tako biti. Kažem ono što mislim i na žalost čini mi se, da sam u brojnim slučajevima bio u pravu“, istakao je Vučić.

Vučić se na marginama Foruma prethodno sastao sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, kao i sa predsednikom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predsednikom Finske Aleksandrom Stubom, a imao je i odvojen sastanak sa Bilčikom.

ŠTA TO KFOR RADI NA MOSTU? Sumnjive vežbe kao da se nešto sprema (VIDEO)

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA