Najnovije

Vulin o "rafalima" i Moskvi: Kupovina francuskih aviona neće negativno uticati na odnose sa Rusijom

Rusija se prema Srbiji odnosi kao prema ravnopravnom partneru i ovo je još jedan primer kada Moskva, u slučaju Beograda, nije stavila svoje interese ispred srpskih, poručio je potpredsednik Vlade Srbije za ruske medije.

To što je Srbija potpisala ugovor o kupovini vojnih aviona "rafal" od Francuske neće negativno uticati na njene odnose sa Rusijom, ocenio je danas za TASS potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin.

"Kupovina aviona 'rafal' izvršena je iz vojnih i praktičnih razloga i ni na koji način neće negativno uticati na odnose Republike Srbije i Ruske Federacije. Srbija ostaje vojno neutralna i neće se pridružiti antiruskoj histeriji ili bilo kom obliku antiruskih sankcija", precizirao je Vulin.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov juče je, podsetimo, kratko prokomentarisao potpisivanje sporazuma između Beograda i Pariza, rekavši da je to "izbor srpskih prijatelja" i da je "prirodno da se svaka zemlja rukovodi ekonomskim i drugim motivima pri donošenju ovakvih odluka".

Vulin je danas istakao da je reakcija ruskog rukovodstva na kupovinu 12 francuskih "rafala" pokazala da se Ruska Federacija s poštovanjem, "kao ravnopravan partner" odnosi prema Republici Srbiji, konstatujući da su Moskvi "Srbi na tome zahvalni".

Kako je objasnio, "Rusija je i u ovom slučaju pokazala koliko joj je Srbija draga, ali i zbog čega je to zemlja koju vode ljudi koji se poštuju u celom svetu, jer je Rusija i ovoga puta iskazala poštovanje prema Srbiji i nije stavila svoje interese iznad srpskih".

"Da je bilo drugačije, da je Srbija kupila 'migove', da li bi se NATO i EU ponašali na isti način?", upitao je potpredsednik Vlade Srbije.

OVO SE PRVI PUT DESILO! Ratovali za Ukrajinu pa pobegli u svoju zemlju, oni ih izručili nazad Moskvi

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA