Najnovije

BELA KUĆA DIREKTNO ZAPRETILA RUSIJI! Spremaju nove sankcije za Moskvu

SAD će uvesti nove sankcije Rusiji zbog „nezakonitog hapšenja američkih državljana“, izjavio je koordinator Bele kuće za strateške komunikacije DŽon Kirbi.

Kako je rekao, Amerika je još 2013. godine usvojila zakon „Roberta Levinsona“ koji omogućava američkim vlastima da uvode sankcije zbog „nelegalnog hapšenja američkih državljana“.

„Mi smo rekli Amerikancima da ne putuju u Rusiju. Uveli smo im sankcije u skladu sa zakonom, ponovo ćemo ih uvesti“, zapretio je Kirbi.

Zakon „Roberta Levinsona“, koji omogućava američkim vlastima da uvode sankcije protiv zemalja koje, navodno, nezakonito hapse američke državljane, usvojen je 2013. godine.

Podsetimo, u Turskoj je prošle nedelje završena najveća operacija razmene zatvorenika poslednjih godina u kojoj je učestvovalo 26 osoba iz sedam različitih zemalja uz posredovanje Nacionalne obaveštajne službe Turske.

Prema navodima Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB), u Rusiju je vraćeno osam državljana Rusije koji su bili privedeni i zatvoreni u nekoliko zemalja NATO-a.
Predsednik Rusije Vladimir Putin lično je dočekao državljane Rusije koji su se vratili posle razmene.

GRAĐANSKI RAT U ENGLESKOJ? Demonstranti zapalili hotel sa migrantima

Izvor: Rt.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA