Najnovije

ZAPAD HOĆE DA OKRENEMO LEĐA RUSIJI: Nestorović pričao o taktici koja je uveliko spremna

Mi ćemo biti uvek, ista, neuralgična tačka, gde će na nama vežbati strogoću. NJima je jako stalo da nas ponize. Kad je bio Šolc, odmah su rekli - evo, najveći ruski saveznik je okrenuo leđa Rusiji. Životni san im je da vide kako su Srbi otišli od Rusa i kako su se okrenuli Zapadu. To neće da vide. To ovde neće da se desi, kaže Branimir Nestorović.

Gostujući u emisiji “Maša i…” profesor doktor Branimir Nestorović komentarisao je aktuelna dešavanja u svetu – od skandalozne ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu do pokušaja atentata na Donalda Trampa.

„Mislim da je došlo do neke nagodbe unutar te američke duboke države. Oni su shvatili da ne mogu više da guraju ovu priču sa Bajdenom i sa Kamalom. Jednostavno, to je došlo do apsurda. Oni imaju čoveka koji ne zna da je predsednik. On se setio da je predsednik, kad su mu tražili da da ostavku. Demokratska stranka Amerike nije homogena struktura.

Oni imaju to ultraliberalno krilo, ali postoji jedna vrlo jaka evangelistička, znači hrišćanska struja. I mislim da je tu pala neka vrsta dogovora. Deluje kao da je došlo do nekog pomirenja, kao da Tramp tu treba da odigra neku ulogu pomiritelja, da ne talasa mnogo, da ne uvodi u neku veliku nestabilnost SAD. I mnogi ljudi koji se razumeju, kažu da će Amerika verovatno promeniti svoj kurs“, poručuje Nestorović.

Lider pokreta “Mi Snaga Naroda” otkrio je i koje će biti tačke usijanja na geopolitičkoj sceni u narednom period.

„Izrael je epicentr, zato što je Izrael ta država koja je u stvari tu postavljena da kontroliše puteve nafte. Mislim da tamo preti ozbiljan rat. I čini mi se da Netanijahu svoj spas, jer on je politički mrtav u Izraelu, traži baš u jednom velikom sukobu sa Iranom. Oni prosto provociraju Iran, Iran se drži dosta uzdržano. Čak je i Tramp bezuslovno za podršku Izraelu. Jednostavno, američki establišment je uvek na strani Izraela 100% bez ikakvih ograničenja. I to je, čini mi se, sad tačka broj jedna. Zato što će se Ukrajina hladiti, jer je svima jasno da Ukrajina ne može da pobedi“, zaključio je profesor.

PAKAO I NJUJORKU: Ruske snage krenule u žestoke upade, kreće velika bežanija

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA