Najnovije

EU: Priština krši dogovor

Evropska unija saopštila je večeras da je današnje zatvaranje devet filijala Pošte Srbije na severu KiM od prištinskih vlasti jednostrani i nekoordinisani korak koji krši dogovore postignute u okviru dijaloga Beograda i Prištine pod okriljem EU.

Kao deo Dogovora o telekomunikacijama postignutog 2013. godine i Akcionog plana usaglašenog 2015. godine, obe strane su se saglasile da će raspraviti poštanske usluge 'u kasnijoj fazi', čime su priznale da se ovo pitanje može rešavati samo u okviru dijaloga, ističu u Briselu.

U saopštenju Brisela se navodi da je EU spremna da uključi ovo pitanje na dnevni red sledećeg sastanka u okviru Dijaloga i da očekuje da strane razviju konstruktivne ideje koje bi mogle poslužiti kao osnova za rešenja, javlja Tanjug.

"Jednostrani i nekordinisani postupci ne mogu pružiti rešenja za ovo ili bilo koje drugo pitanje koje se odnosi na proces normalizacije između Kosova i Srbije. Zatvaranje postojećih usluga za Srbe na Kosovu, bez ikakvog prethodnog dogovorenog aranžmana, dodatno će negativno uticati na svakodnevni život i uslove života ove zajednice. Pozivamo vladu Kosova da preispita svoju odluku i da pronađe pregovarano rešenje za ovo pitanje u okviru Dijaloga", dodaje se u saopštenju EU.

Pročitajte OVDE o rasulu među Ukrajincima

Izvor: Tanjug 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA