Najnovije

FSB: Uhapšena dvojica verskih fanatika koji su regrutovali 19 ljudi za rat u Siriji (VIDEO)

Kao rezultat aktivnosti sprovedenih u Tjumenu, identifikovani su i privedeni državljani Ruske Federacije, koji su, po instrukcijama nalogodavaca terorističkih struktura, regrutovali 19 lokalnih stanovnika koji su naknadno prešli iz Rusije u Siriju radi učešća u terorističkim aktivnostima.

Federalna služba bezbednosti RF (FSB) uhapsila je dvojicu verskih fanatika u Tjumenu koji su vrbovali i poslali kao teroriste u Siriju 19 Rusa, ali i koji su takođe prikupljali sredstva za jednu od međunarodnih terorističkih organizacija, saopštio je Centar za odnose sa javnošću FSB.

"Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije, u saradnji sa Istražnim komitetom Ruske Federacije i Ministarstvom unutrašnjih poslova Rusije, u Tjumenskoj oblasti, suzbila je aktivnosti kanala za snabdevanje resursima međunarodne terorističke organizacije zabranjene u Rusiji", navodi se u saopštenju.

Precizira se da su kao rezultat aktivnosti sprovedenih u Tjumenu identifikovane i privedene "dve verske ličnosti" – državljani Ruske Federacije, "koji su, po instrukcijama nalogodavaca terorističkih struktura, regrutovali 19 lokalnih stanovnika koji su naknadno prešli iz Rusije u Siriju radi učešća u terorističkim aktivnostima".

Osim toga, organizovali su kanal za finansiranje međunarodne terorističke organizacije, a, takođe, širili su ideologiju terorizma na internetu na štetu bezbednosti Rusije.

FSB je prethodno saopštila da je u Zaporoškoj oblasti priveden ruski državljanin, koji je po instrukcijama ukrajinskih specijalnih službi, planirao teroristički napad na zvaničnike regionalne administracije.

Kako je saopštila obaveštajna služba, čovek je samoinicijativno prikupljao informacije o zvaničnicima regionalne vojno-civilne administracije i prosleđivao ih ukrajinskim nalogodavcima preko Telegrama i Trima.

POTPUNI RASPAD UKRAJINE: Zelenski je dokrajčio i uništio do kraja

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA