Najnovije

KRAH BRITANSKE VOJSKE: Pucaju po svim šavovima

Oružane snage Velike Britanije suočavaju se sa nedostatkom opreme i osoblja, a vojnici su često primorani da žive u vlažnim domovima sa buđavim zidovima. Ali svi ovi problemi ne sprečavaju vodeće ljude i oficire da povećaju svoje penzije, piše „Dejli mejl“.

Pet visokih britanskih vojnih zvaničnika sede na „pozlaćenoj“ penzionoj štednji. Tokom prošle godine, njihova ukupna vrednost penzionog fonda porasla je za približno 50 odsto i sada iznosi više od 11 miliona funti.

Konkretno, istraživanje „Dejli mejla“ pokazuje da penzionerska kasa admirala Tonija Radakina vredi neverovatnih 4,5 miliona funti. Zahvaljujući ovoj, najvećoj akumulaciji u javnom sektoru u istoriji, zvaničnik će moći da se raduje 470,000 funti u gotovini nakon napuštanja funkcije i godišnji prihod od 200 hiljada.

„Poreski obveznici će svakako podržati povećanje budžeta za odbranu i prepoznati potrebu da naša vojska bude dobro opremljena i pošteno plaćena. Ali to znači da će sredstva ići na prvu liniju, a ne da se koriste za plaćanje raskošnih penzija “, rekao je izvršni direktor Alijanse poreskih obveznika DŽon O'Konel.

„Oni koji su svoj život posvetili oružanim snagama svakako zaslužuju pristojnu penziju. Ali kada pogledate kako se trenutno borimo da zadržimo mlađi kadar, postavlja se pitanje: da li su neki od ovih iznosa malo preterani?, primetio je poslanik torijevaca.

Pročitajte OVDE šta Dodik kaže o Amerikancima 

Izvor: Politika 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA