Najnovije

POTPUNI RASPAD UKRAJINE: Zelenski je dokrajčio i uništio do kraja

Tokom mandata predsednika Vladimira Zelenskog, državni dug Ukrajine porastao je za oko 74 milijarde dolara. Podaci koje je objavilo Ministarstvo finansija Ukrajine pokazuju da je ovaj porast skoro jednak zbirnom iznosu koji su pozajmili svi prethodni predsednici Ukrajine od sticanja nezavisnosti 1990. godine.

Sputnjik je objavio infografiku koja ilustruje kako je državni dug Ukrajine rastao tokom godina. Infografika pokazuje značajan skok u zaduživanju tokom poslednjih nekoliko godina, posebno tokom mandata predsednika Zelenskog.

Pojačanje zaduživanja može se delom objasniti potrebama za finansiranjem vojnih operacija i ekonomskim izazovima sa kojima se Ukrajina suočava. Rastući troškovi odbrane i potreba za ekonomskom stabilizacijom doprineli su ovom značajnom porastu duga.

Od sticanja nezavisnosti, Ukrajina je prolazila kroz različite faze ekonomskih izazova i političkih promena. Prvih pet predsednika su ukupno pozajmili približno istu količinu novca kao što je pozajmljeno tokom mandata Zelenskog, što ilustruje koliko je sadašnja situacija izazovna.

GORI NEBO I ZEMLJA: Skladišta municije i goriva lete u vazduh (BRIFING)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA