Najnovije

Procurio Novakov govor srpskim sportistima! Treslo se selo od emocija i jakih reči Đokovića (VIDEO)

Novak Đoković održao je emotivan govor u srpskom delu Olimpijskog sela. Dao je pelcer ostalim sportistima i pokazao je želju da dodatno motiviše sve naše predstavnike u Parizu.

“Vi ste mene zadužili, nikada vam ovo neću zaboraviti. Da nisam osvojio medalju, nastavio bih dalje da se borim. Hoću da vam ovo bude pelcer, ovo su moje pete Igre, imam 37 godina, nikada do sada nisam igrao finale, i hoću da verujete da ništa nije nemoguće. Da budete svaki dan najbolja verzija sebe, a ne samo na takmičenjima.”

Kroz smeh je Novak rekao da "neće više da razvlači priču jer samo želi da donese pelcer", a emotivne reči donele su ovacije.

Novak na konferenciji

- Najposebniji osećaj, rekao sam da je 2012. nošenje zastave na otvaranju Olimpijskih igara najbolji osećaj dosad, do danas. Nadmašio sam sve što sam očekivao i nadao se da ću osetiti, govorio sam da predstavljanje Srbije je prioritet za mene da li na Olimpijskim igrama ili Dejvis kupu, kada treba da predstavljam Srbiju. To me motiviše kao ništa drugo. Osvojio sam bronzu na prvim Igrama i nisam uspeo da osvojim medalju kasnije, gubio u tri od četiri polufinala. Sada sa 37 godina sam pobedio 21-godišnjaka, verovatno najboljeg igrača na svetu. Ovo mi je najveći uspeh u karijeri.

Malo više o samom meču je potom rekao Novak:

- Ova godina je čudna za mene, nisam osvojio niti jednu titulu, ali sam i rekao da su grend slemovi i Olimpijske igre najveći cilj u sezoni. Pogotovo Igre, jer mi je ovo bila verovatno poslednja prilika da osvojim zlato. Pripremamo sam se uporedo za Rolan Garos, Vimbldon i ovo, gledao da budem u piku forme, očigledno je povreda na Rolan Garosu uticala da se usporim, ali sam uspeo da odigram Vimbldon. Nisam puno očekivao, a igrao sam finale. Alkaras je izdominirao tada, ali sam došao u Pariz i rekao da sam drugačiji igrač u odnosu na Vimbldon u smislu kako se osećam i igram. Ulilo mi je to pouzdanje za kretanje, ali i celu igru. Motivacija je na vrhuncu, ne postoji veća od toga da igram za reprezentaciju. Bio sam spreman, u prva dva kola olimpijskog turnira sam osetio da je ovo moja šansa i da mogu da osvojim zlato. Plasmanom u finale sam slavio kao da sam osvojio zlato, ali sam bio spreman i za to. Lako sam izgubio od njega na Vimbldonu i znao da ne mogu da odigram gore od toga, znao sam da će biti drugačiji meč. Što se tiče meča, mislim da je fer što su oba završena u taj-brejku, igrali smo skoro tri sata na tako visokom nivou, a dva seta. Ne mogu ni da zamislim šta bi bilo u trećem setu da sam izgubio onaj drugi. Čestitam mu na sjajnom turniru i borbenosti, sjajan je momak, izuzetno ga poštujem kao tenisera. Pokazao je sjajan karakter, nastavio je da se bori iako je gubio. I ja sam, borio sam se i kada sam vodio, nisam razmišljao da li vodim ili ne. Nikada nisam osetio emocije na terenu kao one kod poslednjeg udarca na meču.

Himna je bila upečatljiva.

- Postoji sumnja, ali vera da mogu nešto da uradim je jača od toga. Znao sam da mogu da osvojim olimpijsko zlato, pitao sam se samo kada. Igre su na svake četiri godine i znao sam sve, da imam 37 godina, da je sve manje vremena, da treba da utišam sve zvukove i distrakcije oko mene i to je bila najveća borba. Izuzetno sam zadovoljan jer sam uspeo, i to na koji način, protiv momka koji je sada igrom najbolji na svetu. Sve što sam osetio kada sam pobedio je nadmašilo ono što sam osećao na putu do ovde. Osećaj da sam na ovom terenu, sa zlatom i srpskom zastavom dok slušam himnu, ništa ne može da nadmaši taj osećaj u sportu.

Je*ote! Daj čaše! Nole otvara šampanjac, procurio video sa slavlja (VIDEO)

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA