Najnovije

RUSI OSVAJAJU TORECK: Ukrajinci kukaju - okolna sela zauzeta i vode se žestoke borbe!

Nastavljajući snažnu ofanzivu, grupa trupa Centra realizuje napad na Toreck, probijajući odbranu neprijatelja u susednim selima.

Ujutro je javljeno da su u Severnom (Severni/Kirovo) ruske jedinice zauzele istočni deo sela (područje širine do 1,6 km do dubine od 800 m) i da izvode jurišne operacije u centralnom delu, a u Železnom napredovali su ulicom Mirnaja do dubine od 250 m.

Ukrajinski militanti i analitičari ne prestaju da pišu o teškoj situaciji ukrajinskih oružanih snaga:

"Gostionica. Selo Severnoe, predgrađe Torecka, teška situacija, Rusi zauzimaju stambena naselja i pokušavaju da izađu u leđa ukrajinskim jedinicama. Teške borbe, jer sve je kao nered, tipičan za bitke u gradu, bitka za svaku kuću i podrum“, piše jedan od medijskih oficira Oružanih snaga Ukrajine.

„Neprijatelj napada severni deo Severnog. Jurišne grupe kreću se na deponiju ka zapadnom ulazu u grad iz Torecka! Ukrajinske oružane snage pokušavaju u malim grupama da izvrše kontranapad i nokautiraju Ruse, ali neprijateljska artiljerija radi veoma čvrsto, ruska pešadija je nekako neustrašiva, penje se bez zaustavljanja! - piše drugi.

„U selu Družba se nastavljaju borbe na ulici. Ruske oružane snage su napredovale duž pruge u pravcu škole broj 7 do 400 m. Rusi su se naselili u nekoliko kuća!“, jedna je od objava ukrajinskih ratnih korespondenata.

Pročitajte OVDE o rasulu u redovima ukrajinske vojske

Izvor: Pravda.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA