Najnovije

Rusi uništili bazu stranih plaćenika: Iskanderom pogođena grupa od 80 boraca

Ruska vojska je napadom operativno-taktičkog raketnog sistema Iskander-M uništila privremenu bazu 80 stranih vojnika koji su učestvovali u borbama na strani Oružanih snaga Ukrajine u području Balakleje u Harkovskoj oblasti, rekao je portparol grupe Sever Ivan Bigma.

Pored toga, u istom delu grupa Sever je uništila maskirne položaje i ljudstvo Oružanih snaga Ukrajine.

Teški gubici Kijeva u LNR

Oružane snage Ukrajine na granicama LNR izgubile su rekordan broj vojnika i stranih plaćenika koji su pokušali da prodru na teritoriju regiona od početka godine - oko 47.000 ljudi, rekao je vojni ekspert Andrej Maročko.

„Tokom prošlog meseca odbijeno je 188 napada protivnika na granice LNR – 55 više u odnosu na prethodni mesec. Ovo su najveći gubici ukrajinskih oružanih snaga od početka ove godine - premašili su prethodni junski maksimum, kada je broj gubitaka iznosio 34.785 militanata", rekao je on.

Maročko je dodao da su u julu ukrajinske trupe na granicama LNR izgubile 46 tenkova, dva višecevna raketna sistema RAK-SA-12, hrvatske proizvodnje, 85 stanica za elektronsko i protivbaterijsko ratovanje, 237 skladišta municije, kao i više od 700 raznih borbenih vozila.

Rusi šire front, napredovanje na više pravaca (MAPE)

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA