Najnovije

RUSKI PILOTI BAČENI U VATRU! Zadatak mora biti izvršen po protokolu

Deo grupe snaga „Jug“ sprovodi redovnu, sveobuhvatnuo, taktičku obuku regruta u uslovima bliskim borbenim, pripremajući univerzalne pilote jurišnih aviona, javlja dopisnik Sputnjika sa jednog od poligona u zoni specijalne vojne operacije.

Tokom obuke vojnika odreda „Rus” 88. brigade „Espanjola” dobrovoljačkog korpusa, koji deluju u sastavu „Juga”, uzimaju se u obzir sve karakteristike savremenih borbenih dejstava, jer je svaki detalj važan za uspešno izvršenje zadatka.

„Rat je mesto gde je svaki detalj, svaka sitnica bitna i tu bi bilo pogrešno izdvojiti samo jednu stvar. Pristup je sveobuhvatan. Treba sve znati, sve razumeti, razvijati se u svim pravcima. Ako je čovek zainteresovan i živi za to, preživeće“, rekao je komandant odreda sa pozivnim znakom „Rus“.

On je precizirao da su jedinice bespilotnih letelica rade u sprezi sa pilotima i kolektivnim naoružanjem vatrogasne grupe. Uvežbavaju prilagođavanje i pucanje iz grupnog oružja, rad sa dronovima i same jurišne operacije.

„Jedan od najvažnijih zadataka je da se svaka osoba na bojnom polju, svaka jedinica razume i međusobno pomaže. To je veoma važno. To je razlog što imamo pravu obuku – oni koji upravljaju bespilotnim letelicama znaju kako jurišni avioni rade. I sami piloti jurišnih aviona razumeju kako funkcionišu dronovi. U principu, znaju posao svakog čoveka, tako da ovde svi pomažu jedni drugima i nikada ne ostavljajuu neprilikama“, objasnio je komandant.

Prema njegovim rečima, tokom obuke stvaraju se uslovi koji su maksimalno slični borbenim.

Ono što vojnici vežbaju na poligonima dešava se i u borbenim misijama, to je potrebno da bi dobrovoljci razumeli šta ih čeka na prvoj liniji fronta i kako da pravilno komuniciraju jedni sa drugima u borbenim uslovima, naveo je on.

GORI NEBO I ZEMLJA: Skladišta municije i goriva lete u vazduh (BRIFING)

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA