Najnovije

ŠIPTARI PROSIPAJU FORE: Pošte nemaju licence!?

Zamenik komandira policijskog regiona Sever, Veton Eljšani, kazao je za KoSSev portal da je današnja akcija zatvaranja objekata Pošte Srbije sprovedena "nakon što su dobili informaciju" da ovi objekti rade bez licence.

U sinhronoj akciji kosovskih organa, pripadnici Kosovske policije ušli su u 14 časova u svih 9 objekata Pošte Srbije na severu. Eljšani je prethodno potvrdio za KoSSev da su u ove objekte ušli na na osnovu zahteva Regulatornog tela za elektronske i poštanske komunikacije (ARKEP).

„Danas oko 14 časova, policija je sprovela operaciju na 9 lokcija na severu Kosova. Pošto smo dobili informacije i zahtev od organa za regulaciju elektronske poštanske komunikacije iz Prištine da na severu Kosova postoje pošte koje nisu licencirane, tačnije nisu registrovane“, kazao je Eljšani.

U toku je akcija na još tri lokacije, dok je ostalih šest plombirano.

„Mi smo ušli na ovih devet lokacija, Za sad smo zatvorili šest objekata. Pošto smo videli da nemaju licence, najverovatnije će svih devet objekata biti zatvoreno. Do sada je operacija tekla bez problema“.

Eljšani nije precizirao šta je tačno oduzeto iz ovih objekata u papirnim vrećama koje je policija iznela, ali se pretpostavlja da je u pitanju dokumentacija Republike Srbije.

Takođe nije mogao da potvrdi da li je zaplenjen i novac.

„Policijska procedura je takva da ako nađemo neki dokaz, onda to uzmemo i nosimo kod tužioca, a on donosi odluku šta dalje sa tim“. Ne mogu da kažem šta je tačno zaplenjeno, verovatno pečati i dokumenta. Zavisi šta se sve nađe“, kazao je Eljšani uoči zatvaranja sedmog objekta.

U pitanju je glavna Pošta u Kosovskoj Mitrovici.

U međuvremenu, Kancelarija za KiM potvrdila je da je „Kurtijeva Kosovska policija upala“ i u prostorije Trezora Poštanske štedionice u Leposaviću.

Pre nepuna tri meseca na isti način izvedena je akcija kosovskih organa nakon koje su zatvorene sve finansijske institucije Republike Srbije na Severu.

Pročitajte OVDE šta Zaharova kaže o atentatu na Trampa

Izvor: KosSev

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA