Najnovije

VUČIĆ O SAOPŠTENJU EU: Sramotno i bezobrazno!

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prilikom obilaska radova na Dečijoj bolnici "Tiršova 2", obratio se novinarima i komentarisao najnovija dešavanja na Kosmetu, nazvavši saopštenje EU sramotnim i bezobraznim.

"Mi ne želimo rat, želimo da sačuvamo mir, ali on to radi smišljeno, organizovano i uz podršku pojedinih zapadnih sila. Saopštenje Spoljne službe evropske agencije, njihovog ‘ministarstva spoljnih poslova‘, sramotno je i bezobrazno zato što u tom saopštenju oni nas pozivaju da ponovo o Kurtijevim jednostranim potezima, inače protivpravnim, idemo da razgovaramo"; istakao je predsednik.

Kakvu god glupost da napravi Kurti, ukazuje Vučić, oni zovu da razgovaramo o tome što je brutalno prekršio.

Podsetio je da od 2015. godine postoji sporazum o telekomunikacijama, “Pošti Srbije“, i istakao da je taj sporazum brutalno pregažen.

"Namerno je ublažavan tekst, znam kako je to išlo iznutra. Zbog dve članice Evropske unije koje uvek ublažavaju sve stavove koji bi trebalo da idu protiv Prištine i Kurtija i pokušavaju da nas naprave budalama. To govori o njima i ništa više od toga", naveo je Vučić.

Veoma je, ističe, zabrinut. "Dalje neću da govorim, jer se plašim da bih mogao da naškodim interesima svoje zemlje i svoga naroda", rekao je predsednik.

"Lično sam razgovarao sa Lajčakom, prosledio sam im nedvosmislenu poruku, pa ćemo da vidimo šta ćemo da radimo", dodao je Vučić.

Pročitajte OVDE o borbenim dejstvima grupe trupa Jug

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA