Najnovije

DUMA: Rusko nuklearno oružje moćnije od američkog, u SAD i EU nek preispitaju akcije svojih vlasti

SAD su jedina država koja je upotrebila nuklearno oružje, prvi put u napadu na Hirošimu, ali danas nisu jedine koje ga poseduju, naveo je predsednik Državne dume.

SAD su jedina zemlja koja je upotrebila nuklearno oružje, ali ako su ga pre 79 godina imali samo oni, danas se situacija promenila – Rusija i Kina imaju nuklearni potencijal za odvraćanje agresora, istakao je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin, govoreći o američkom napadu na Hirošimu i Nagasaki.

Pre 79 godina dogodila se užasna tragedija – stotine hiljada civila je poginulo od posledica američkog atomskog bombardovanja grada Hirošime, a samo nekoliko dana kasnije, istu sudbinu je doživeo Nagasaki, podsetio je predsednik Državne dume.

Nije bilo vojne potrebe za udarom na Hirošimu i Nagasaki, napisao je Volodin na Telegramu. 

Vašington je kasnije koristio nuklearno oružje za zastrašivanje drugih država, naveo je Volodin i podsetio da su Vijetnam spalili napalmom, izvršili invaziju na Koreju, Avganistan i Irak, bombardovali Jugoslaviju, Libiju i Siriju.

Vreme prolazi, ali američke metode se ne menjaju, ocenio je predsednik Dume.

Ukrajinu su pretvorili u odskočnu dasku za rat protiv Rusije, proširuju infrastrukturu NATO-a u azijskim regionima protiv Kine, zajedno sa svojim saveznicima pokreću raketne napade na mirne iranske gradove, naveo je Volodin.

Vašington izaziva nove sukobe i podstiče stare, zaključio je on.

Međutim, visokotehnološko oružje koje je nedavno razvijeno u Rusiji dopušta pretpostavku da je Moskva u prednosti u odnosu na Vašington, dodao je ruski zvaničnik.

"Stoga, parlamenti i građani SAD i Evropske unije moraju da shvate da akcije pomahnitalih lidera njihovih država, koji, ugrožavajući bezbednost Rusije, isporučuju avione i rakete i koordinišu vojne akcije u Ukrajini, mogu da dovedu svet do tragičnih posledica", upozorio je Volodin.

RUSI U NEVERICI: Ispovest komandira ledi krv u žilama

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA