Najnovije

Grenel posle zatvaranja objekata "Pošte Srbije": Ovo je neprihvatljivo

Shvatam da trenutna administracija u Beloj kući ignoriše Balkan i da Kamala Haris ne zna gde je Balkan... ali ovo je neprihvatljivo, ocenio je Ričard Grenel.

Nekadašnji specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel reagovao na saopštenje ambasade SAD u Prištini povodom zatvaranja filijala "Pošte Srbije" na severu Kosova ocenom da je "Aljbin Kurti problem i da to svi to znaju".

On je rekao da "oštro formulisana pisma" protiv Kurtija "ne funkcionišu", kao i da Amerika ima alate da ga zaustavi pre nego što dođe do eskalacije.

"DŽefe, (DŽefri Hovenijer), moj prijatelju i bivši kolega, ovo je još jedno snažno sročeno pismo. Ti si čvršći od ovoga. Vaša oštro formulisana pisma ne funkcionišu. Shvatam da trenutna administracija u Beloj kući ignoriše Balkan i da Kamala Haris ne zna gde je Balkan... ali ovo je neprihvatljivo", započeo je on svoje viđenje situacije na mreži Iks.

Grenel je naglasio da je Aljbin Kurti problem i da su sa tim svi upoznati.

"Previše zvaničnika Bajden-Harisove administracije i evropskih zvaničnika su jednostavno preslabi - Kurti se ni izbliza ne odvraća izjavama, (a vi čak i ne izgovarate njegovo ime). Imate alate za sprečavanje posledica - upotrebite ih sada pre nego što dođe do eskalacije", dodao je Grenel.

MASOVNA PREDAJA UKRAJINSKIH VOJNIKA! Oko pet hiljada ljudi prešlo na rusku stranu?

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA