Najnovije

MASOVNA PREDAJA UKRAJINSKIH VOJNIKA! Oko pet hiljada ljudi prešlo na rusku stranu?

Ukrajinski vojnici masovno se predaju i povlače sa pozicija na prvoj liniji fronta zbog očajanja, izjavio je bivši analitičar CIA Lari DŽonson u intervjuu za YouTube kanal "Dialogue Works".

- Prema izveštajima, mesečno dolazi do pet hiljada slučajeva dezerterstva. Suština je u tome da moral kod Ukrajinaca pada. Shvataju da nema nade za pobedu u borbama - istakao je on.

Prema rečima eksperta, ruske snage su povećale tempo ofanzive i aktivno napreduju. DŽonson je dodao da ništa neće moći da zaustavi Moskvu u postizanju njenih ciljeva u Donbasu.

Prema podacima Ministarstva odbrane od ponedeljka, ukupni gubici ukrajinskih snaga u protekla 24 sata iznosili su do 1750 ljudi. Sistemi PVO su pritom oborili šest raketa ATACMS i četiri SCALP-EG, kao i sedam projektila HIMARS. Osim toga, ruske snage su pogodile dva skladišta goriva i maziva, kao i koncentraciju ljudstva i vojne tehnike neprijatelja u 132 oblasti.

Ministarstvo je dodalo da su tokom dana uništili deset tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, jedno vozilo višecjevnog raketnog sistema, 30 poljskih artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 42 jedinice specijalnih vojnih vozila.

RUSI U NEVERICI: Ispovest komandira ledi krv u žilama

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA