Najnovije

NOVI POKUŠAJ UPADA UKRAJISNKIH SNAGA NA TERITORIJU RF: Vojska i FSB sprečile prodor u Kursku oblast

Privremeni guverner Kurske oblasti upozorio je da će se u narednim satima pojaviti mnogo različitih informacija, te da građani treba da veruju samo zvaničnim izvorima i ne podležu akcijama provokatora.

Ruski graničari i vojno osoblje nisu dozvolili prodor ukrajinskih jedinica u Kursku oblast, napisao je na svom telegram kanalu vršilac dužnosti guvernera Aleksej Smirnov.

"Danas iz Sudžanskog i Korenjevskog okruga stižu informacije o pokušajima Oružanih snaga Ukrajine da se probiju na teritoriju Kurske oblasti. Vojnici Granične službe FSB i Oružanih snaga RF sprečili su proboj granice", napisao je on.

Smirnov je upozorio i da će se u narednim satima pojaviti mnogo različitih informacija, te da građani treba da veruju samo zvaničnim izvorima i ne podležu akcijama provokatora.

"Molimo vas da budete na oprezu: prijavite sumnjive građane, ostavljene predmete i bespilotne letelice na 112", poručio je privremeni guverner Kurske oblasti.

Prema pisanju pojedinih ruskih telegram kanala specijalizovanih za vojne teme, novi pokušaj upada na teritoriju Ruske Federacije izvršio je Ruski dobrovoljački korpus (RDK) – jedinica navodno sastavljena od Rusa koji se bore na strani Ukrajine – uz podršku artiljerije ukrajinske vojske.

Pretpostavlja se da je razlog za pokušaj prodora u teritoriju Rusije nedostatak uspeha na frontu i potreba da se po svaku cenu stvori privid o sposobnosti ukrajinske vojske da izvodi ofanzivne akcije.

U međuvremenu, pojavile su se i nezvanične informacije da su ukrajinski borci pokušali upad uz pomoć četiri tenka, od kojih je jedan već uništen dejstvom ruskog FPV drona, te da se trenutno vodi artiljerijski duel dveju strana.

Podsećanja radi, ukrajinska vojska, uz pomoć jedinica poput RDK i Legija "Sloboda Rusiji", je poslednji put sličnu akciju izvela u martu, kada je pokušan prodor u Belgorodsku i Kursku oblast. Ruski obaveštajci su brzo otkrili njihovo kretanje, a Vojska RF je izvela raketne i artiljerijske udare po njima.

Kao rezultat toga, neprijatelj nije mogao da probije granicu i pretrpeo je velike gubitke u ljudstvu i opremi.

MASOVNA PREDAJA UKRAJINSKIH VOJNIKA! Oko pet hiljada ljudi prešlo na rusku stranu?

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA