Najnovije

OPASNE PRETNJE ILI NEŠTO DRUGO: Može li Mađarska da leti iz Šengena

Ponašanje i pretnje Evropske unije prema Mađarskoj pokazuje koliko je cela EU zbog svoje užasno pogrešne politike vezane za Ukrajinu, a prema Rusiji, zapala i više nego u ćorsokak. Na sve strane po Evropskoj uniji bukte neredi, a mnogo toga je vezano za posledice sankcija koje su EU i njene zemlje uvele protiv Rusije.

Ovako bivši diplomata Branko Branković komentarišući to što u Evropskom parlamentu traže da se Mađarska izbaci iz Šengen zone opisuje trenutnu poziciju Mađarske unutar evropske zajednice.

On smatra da je mađarske predsednik Vlade Viktor Orban izuzetno inteligentan i pametan čovek koji je još ranije shvatio da zvanični stav EU prema Ruskoj Federaciji ne vodi ničemu i zbog toga ne samo da nije uveo sankcije Rusiji, nego je odbio i da daje sredstva Ukrajini za naoružanje. Time je Mađarska, objašnjava Branković, odstupila od opšte politike EU, koja sada pokušava da ih kazni.

Grupa od 70 poslanika Evropskog parlamenta zatražila je od Evropske komisije da obustavi učešće Mađarske u Šengen zoni nakon što je Budimpešta odlučila da ublaži vizne uslove za građane osam zemalja, uključujući Rusku Federaciju i Belorusiju.

Mađarska je vrlo ugledna članica EU i Ujedinjenih nacija. Ona nema čega da se boji, jer Evropska unija ne može i ne sme da dozvoli ponovo bilo kakav „Bregzit“, budući da su već pretrpeli velike štete i oni, i Englezi koji su izašli iz EU. Ne treba Mađarska ničega da se boji, jer bez obzira na veličinu zemlje, ako imate jasne nacionalne i državne interese koje žestoko branite, mnogi vas neće voleti, ali će vas poštovati, rekao je Branković za Sputnjik.

RUSI PRŽE UKRAJINSKE RAKETNE SISTEME: Sve je postalo pepeo i dim...

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA