Najnovije

RUSI U NEVERICI: Ispovest komandira ledi krv u žilama

Oružane snage Ukrajine pokušavaju da likvidiraju svoje sopstvene vojnike, koje su zarobili ruski vojnici prilikom zauzimanja Peščanog na kupjanskom delu fronta, izjavio je novinarima komandir odeljenja 1. gardijske tenkovske armije grupacije "Zapad" sa pozivnim znakom "Žuk".

Krajem jula Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je da su vojnici ruske grupacije "Zapad" oslobodili selo Peščanoe kod Kupjanska.
- Momci su izvodili zarobljenika na brežuljak, i da ne bi otkrio nikakve informacije, snajperista iz njihovih redova ga je 'skinuo' jednim metkom - rekao je "Žuk".
NJegov saborac sa pozivnim znakom "Mališ" rekao je da to nije usamljen slučaj, te da OSU najčešće koriste artiljeriju i dronove kako bi uništili i borce ruske vojske, koji su zauzeli ukrajinske položaje, i svoje sopstvene vojnike koji su pali u zarobljeništvo.

- One koje smo mi zarobili, oni svoje vole da dokrajče kako informacije ne bi procurile. Ne štede svoje. Oni koriste mitraljeze, artiljeriju, uglavnom artiljeriju - minobacače, cevastu artiljeriju, rade po položajima koje smo mi zauzeli, dronove, naravno - rekao je novinarima "Mališ".
Borci grupacije "Zapad" potvrdili su informacije o delovanju jedinica OSU na ovom delu fronta.

- Oni (OSU) nisu koordinisani, vidi se, imaju nesuglasice, nemaju usklađeni borbeni kolektiv. Zarobljenici su pričali da imaju jedinice koje ih sprečavaju da se povuku. Te jedinice su sastavljene od plaćenika - rekao je "Mališ".

Prema rečima ruskih vojnika, mobilisani ukrajinski vojnici posebno se plaše tih jedinica.

- Naši momci prilaze kućama, oni (mobilisani ukrajinski vojnici) kažu da su tek regrutovani, a njima govore 'ako se vratite nazad - streljanje'. Zbog toga su dolazili i predavali se u zarobljeništvo - dodao je "Žuk".

NAJGORI SCENARIO NA POMOLU: Šta će biti sa Ukrajinom nakon rata?

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA