Najnovije

KURTI IZAZIVA SUKOB - Nova velika provokacija za Srbe

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija DŽeljalj Svečlja izjavio je da će most na Ibru, između severne i južne Kosovske Mitrovice, biti otvoren i da je to pitanje, kako kaže, zatvoreno 2016. godine i nije stvar dijaloga.

Prištinski mediji prenose da je Svečlja ponovo obišao most u Kosovskoj Mitrovici, zajedno s ministrom za administraciju lokalne samouprave Elbertom Krasnićijem.
Na pitanje novinara kako komentariše saopštenja Kvinte i Kfora da o pitanju otvaranja mosta treba razgovarati u Briselu, Svečlja je odgovorio da je to pitanje zatvoreno 2016. godine, prenosi Reporteri.

"Provera je u dve faze, mi smo u toku, postupamo po planu koji delimo sa kolegama i ne vidim ništa vanredno. Stvar je zatvorena 2016. Uopšte nije reč o dijalogu. Reč je o pravu na otvaranje i o odluci koja je već javna”, rekao je Svečlja na pitanje novinara kako teče "provera mosta".

Kurti pozvao Srbe na razgovor u opštini Severna Mitrovica o otvaranju mosta

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pozvao je Srbe da učestvuju u razgovoru u opštini Severna Mitrovica, gde će, između ostalog, biti reči o otvaranju mosta preko reke Ibar.

Kurti je na društvenim mrežama napisao da će "sugrađani srpske zajednice moći da se informišu o prednostima otvaranja mosta i da izraze zabrinutost na koju će odgovoriti institucije".

"Opština Severna Mitrovica sutra od 11 časova, u prostorijama Skupštine opštine, organizuje sastanak i razgovor sa građanima, aktivistima civilnog društva i predstavnicima lokalnih medija na temu 'Međuetnička saradnja, opštinsko savetovanje za bezbednost zajednice, saradnja između institucija i civilnog društva' ", napisao je Kurti.

Govoreći o današnjem mirnom protestu Srba sa KiM u severnom delu Kosovske Mitrovice zbog jednostranih najava Prištine da će otvoriti most na Ibru, Kurti je rekao da su protesti demokratsko pravo svih građana.

Kaže da "nas mostovi spajaju" i poziva da se "učine simbolom normalizacije".

Srbi sa KiM danas su u severnom delu Kosovske Mitrovice mirno protestovali zbog najave Prištine da će otvoriti glavni most preko Ibra, zatvoren dve i po decenije.

LIKVIDIRAN DRONOM: Izveo napad na sever Izraela - platio glavom!

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA