Najnovije

KUVA SE ŽESTOKO: Iran se oglasio sa jasnom porukom

U bezbednosnom obaveštenju dostavljenom pilotima, navodi se da će uputstvo biti na snazi od 01.00 do 04.00 časova po griničkom vremenu, odnosno od 03.00 do 06.00 po srednjeevropskom vremenu u četvrtak.

Iran je savetovao civilne avio-kompanije širom sveta da izbegavaju letove kroz iranski vazdušni prostor, javila je danas egipatska državna televizija El Kahera, pozivajući se na izvor iz egipatskog Ministarstva za civilnu avijaciju.

"Iranski vazdušni prostor treba izbegavati zbog vojnih vežbi", dodao je izvor, prenosi Rojters.

Egipat je ranije danas naložio nacionalnim avio-kompanijama da izbegavaju iranski vazdušni prostor u periodu od tri sata u četvrtak u ranim jutarnjim satima usled napetosti između Izraela i Irana.

U bezbednosnom obaveštenju dostavljenom pilotima, navodi se da će uputstvo biti na snazi u četvrtak, od 3 do 6 sati po srednjeevropskom vremenu .

Jordanske vlasti su u nedelju zatražile od svih avio-kompanija koje sleću na aerodrome u toj zemlji da letelice budu opremljene dodatnim gorivom dovoljnim da provedu 45 minuta u vazduhu više od predviđenog.

Mnoge avio-kompanije revidiraju svoje rasporede kako bi izbegle iranski i libanski vazdušni prostor, a istovremeno ukidaju letove za Izrael i Liban, usled zabrinutosti od izbijanja šireg sukoba nakon ubistva visokih članova militantnih grupa Hamas i Hezbolah.

Situacija na Bliskom istoku eskalirala je nakon ubistva političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu. Palestinska militantna grupa Hamas i Iran okrivili su Izrael za taj napad i najavili odmazdu.

POSLE POKOLJA U KURSKOJ OBLASTI ZELENSKI "DOBIO MACOLU" - Amerikanci ga pritisli samo tako, čeka se izveštaj

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA