Najnovije

NOVI ŠAMAR UKRAJINE KOJI NIKO NIJE OČEKIVAO! Ujedinjene nacije će biti u velikom problemu

Mali i Niger apelovali su na Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da ispita saopštenja o podršci Ukrajine oružanih grupa na severu Malija, izjavio je za Sputnjik zamenik šefa komiteta za bezbednost i odbranu u prelaznom parlamentu ove afričke zemlje Fuseinu Uatara.

„Mali je kontaktirao Savet bezbednosti UN u tom cilju. Mali i Niger predali su ovo pitanje SB UN“, potvrdio je sagovornik agencije.

Sagovornik agencije izrazio je sumnju da je Ukrajina sposobna da pruža obaveštajnu podršku oružanim grupama.

„Verovatno su one (obaveštajne informacije) uglavnom prenete preko Amerikanaca, jer su oni u mogućnosti da dobiju takve informacije“, objasnio je poslanik.

On je dodao da su obaveštajni podaci takođe mogli da se dobiju preko Francuske.

Prethodno, Mali je raskinuo diplomatske odnose sa Ukrajinom zbog podrške Kijeva lokalnih terorista. Istu odluku danas je doneo i Niger.

Prethodno, portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je istakla da Kijev nema mogućnost da pobedi Rusiju na bojnom polju, pa je rešio da otvori „drugi front“ u Africi, povlađujući terorističkim grupama u afričkim zemljama, prijateljskim Moskvi.

Ranije je senegalski list „Senenjuz“ pisao da vlasti Malija i Mauritanije sprovode istragu povodom obuke terorista na teritoriji Mauritanije koje su vršili ukrajinski instruktori. Zaharova je istakla da ne iznenađuje činjenica da Kijev sarađuje sa teroristima u Sahelu, pošto je U

krajina više puta pribegavala terorističkim metodama, a Moskva aktivno skreće pažnju svetske zajednice na takve akcije kijevskog režima.

KURSKA ELEKTRANA BILA CILJ? Ruske snage čitaju dešavanja i ni najmanje nije naivno

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA