Najnovije

PUTIN IZNEO JEZIVE PODATKE: Napad na Kursk nosi sa sobom jezive brojke, izgubljeno 54 oklopnih vozila

Ruski predsednik se sastao sa ministrom odbrane Andrejem Belousovom, sekretarom Saveta bezbednosti Rusije Sergejem Šojguom, direktorom FSB Aleksandrom Bortnikovom i načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerijem Gerasimovom da razgovaraju o situaciji u Kurskoj oblasti.

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se danas sa ministrom odbrane Andrejem Belousovim, sekretarom Saveta bezbednosti Rusije Sergejem Šojguom, direktorom FSB Aleksandrom Bortnikovom i načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerijem Gerasimovom kako bi razgovarali o situaciji u Kurskoj oblasti.

"Oružane snage Ukrajine su tokom pokušaja ofanzive u regionu Kursk izgubile 315 ljudi. Uništena su 54 oklopna vozila, uključujući sedam tenkova", kazao je Gerasimov na početku sastanka.

Kako je dodao ukrajinska vojska napala je granicu ka Kurskoj oblasti sa oko 1.000 vojnika s namerom da zauzmu taj deo teritorije.

"Operacija će biti završena slomom protivnika i izlaskom ruskih snaga na državnu granicu", poručio je Gerasimov i dodao da je u toku likvidiranje ukrajinskih jedinica u područjima koja se nalaze na granici Ukrajine i Rusije.

Ruski predsednik zatražio je i od sekretara Saveta bezbednosti Rusije Sergeja Šojgua da izveštava o rezultatima svog putovanja u Iran i Azerbejdžan.

Ministarstvo odbrane Rusije je prethodno saopštilo da je ruska vojska, zajedno sa graničnim službama FSB Rusije, nastavila tokom noći da uništava formacije Oružanih snaga Ukrajine u pograničnim oblastima Kurske oblasti.

"Vazdušni udari, raketne snage, artiljerijska vatra i aktivna dejstva jedinica koje su pokrivale državnu granicu sprečile su neprijatelja da napreduje dublje na teritoriju Ruske Federacije", navodi se u saopštenju.

Kako su dodali, ukrajinske rezerve su poražene u oblastima naselja Basovka, Žuravka, Junakovka, Belovodi, Kijanica, Korčakovka, Novaja Sič, Pavlovka, Gorodišće i Sumska oblast.

LIKVIDIRAN DRONOM: Izveo napad na sever Izraela - platio glavom!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA