Najnovije

RUSI BRUTALNO ODGOVORILI: Odmazda za napad na Kursku oblast

Stigao ruski odgovor...

Vršilac dužnosti guvernera regiona Aleksej Smirnov izvestio je prethodnog jutra o pokušaju ukrajinskih diverzanata da probiju granicu u Sudžanskom i Korenjevskom okrugu Kurske oblasti.

Ruska vojska napala je jedinicu Oružanih snaga Ukrajine od 400 ljudi kod Sumija, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog podokruga Sergej Lebedev.”

„Noću i ujutru su izvršeni veliki napadi na Sumsku oblast i potpuno je uništeno skladište municije u predgrađu Suma, napadnuto je više od četiri stotine vojnika. Ko je preživeo, još nije poznato“, pojasnio je on.

FSB je potvrdio da su Oružane snage Ukrajine počinile provokaciju granatiranjem pograničnih sela, ali su graničari i vojska preduzeli mere da odbiju agresiju.

Kako je naknadno pojasnilo Ministarstvo odbrane, u utorak u 8.00 oko 300 militanata iz 22. mehanizovane brigade ukrajinske vojske, uz podršku 11 tenkova i više od 20 oklopnih borbenih vozila, napalo je položaje jedinica za pokrivanje državne granice u oblasti sela Nikolaevo-Dariino i Oleshnia, koje se nalaze u neposrednoj blizini granice sa Ukrajinom u Kurskoj oblasti.

Izvor: Tv Front 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA