Najnovije

Sijarto: EU je briselska fabrika laži

Šef mađarske diplomatije je naveo da je Brisel nakon dva neuspeha izneo još jednu laž, tvrdeći da Mađarska pušta ruske i beloruske špijune u EU.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto nazvao je EU "briselskom fabrikom laži" zbog opstrukcije mirovne inicijative Viktora Orbana.

Sijarto je na Fejsbuku napisao da produktivnost "briselske fabrike laži" nije ometena ni činjenicama niti tradicionalnom letnjom uspavanošću, te da je "jasno da ni konstantni neuspesi ne ometaju njen rad".

"Prvi put je briselska fabrika laži napala mirovnu misiju nakon putovanja Viktora Orbana u Kijev, Moskvu, Peking i Floridu. Brisel je razotkriven i po pitanju zabrane tranzita nafte po nalogu Ukrajinaca, zbog čega se dve zemlje članice EU, uključujući i našu, suočavaju sa ozbiljnim rizicima u snabdevanju energentima. Posle dva neuspeha, Brisel je smislio još jednu laž, tvrdeći da Mađarska propušta u EU špijune iz Rusije i Belorusije", objašnjava Sijarto.

Prema njegovim rečima, Brisel je nakon dva neuspeha izneo još jednu laž, tvrdeći da Mađarska pušta ruske i beloruske špijune u EU, preneo je TASS.

"Mi smo već objasnili predstavnicima baltičkih zemalja zašto je ovo očigledna laž, ali čini se da oni ne mare za činjenice, kao ni predsednik Evropske narodne stranke Manfred Veber", istakao je Sijarto.

On je optužio Vebera za "mađarofobiju" i dodao da čeka da vidi šta će četvrti put da izmisle baltičke zemlje ili Veber, nakon što im ni treća laž nije uspela.

NEŠTO SE SPREMA! Hitna odluka Rusije!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA