Najnovije

UKRAJINCI OPKOLJENI: Krvavo kod Torecka

Ruske trupe snage su napredovale u NJujorku kod Torecka, uspevši da probiju odbranu ukrajinskih jedinice u istočnom delu sela, odakle ukrajinske snage sada pokušavaju da se izvuku, trpeći velike gubitke. Ovo je saopštio ruski izvor.

Ukrajinske snage bile su opkoljene u istočnom delu NJujorka, ne stigavši da povuku trupe na nove položaje, kada je još uvek bio u poluokruženju. Sada one pokušavaju da se izvuku iz ove situacije sa minimalnim gubicima, ali ne uspevaju. Prema izvoru, situacija za Oružane snage Ukrajine je kritična.

U međuvremenu, ukrajinski izvori izveštavaju da su ukrajinske snage napustile odbrambenu liniju istočno od NJujorka iz straha da će upasti u još veći “kotao”. Prema dostupnim podacima, oni se povlače ka Nelepovki, koja je pod vatrenom kontrolom ruske artiljerije. Napuštena teritorija je delom prešla pod kontrolu Oružanih snaga Rusije, a delom u sivu zonu.

O tome izveštavaju i strani stručnjaci, posebno nemački novinar Julijan Repke. On je pre nekoliko dana predvideo da bi ukrajinske trupe stisnute između NJujorka i predgrađa Torecka mogle da završe u veoma velikom kotlu.

Izvor: Tv Front 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA