Najnovije

CELA RUSIJA IM POMAŽE! U Kurskoj oblasti vanredna situacija federalnog nivoa

Vladina Komisija za sprečavanje i otklanjanje vanrednih situacija i obezbeđenje protivpožarne bezbednosti je odlučila da za rešavanje situacije u Kurskoj obalsti angažuje snage i sredstva saveznih organa izvršne vlasti i državnih kompanija.

Situacija u Kurskoj oblasti je priznata kao vanredna situacija državnog nivoa, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije Ruske Federacije. 

Kako je odlučila Vladina Komisija za sprečavanje i otklanjanje vanrednih situacija i obezbeđenje protivpožarne bezbednosti, u Kurskoj oblasti je ustanovljen "nivo reagovanja na državnom nivou".

U RF se taj nivo koristi kada dođe do vanredne situacije koja utiče na čitavu državu ili međunarodnu situaciju. U tom slučaju se za njeno rešenje angažuju snage i sredstva državnih organa izvršne vlasti i državnih kompanija, a ne samo iz ugroženog regiona.

Ovakva vrsta vanrednog stanja se uvodi u slučaju opasnih prirodnih ili drugih nepogoda ili katastrofa koje mogu da dovedu ili su već dovele do ljudskih žrtava, ugrožavaju zdravlje ljudi ili životnu sredinu, a nose sa sobom i značajne materijalne gubitke.

Ukrajinske snage počele su ofanzivu u ruskom regionu ranije ove nedelje, raspoređujući trupe uprkos tome što su potisnute na drugim tačkama fronta. Kako je priznao pomoćnik Zelenskog Mihail Podoljak, Kijev je započeo napad na Kursku oblast u pokušaju da unese strah među rusko stanovništvo.

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov rekao je da ukrajinska vojska pokušava da zauzme Sudžanski okrug, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je Ukrajina od početka sukoba na Kurskom pravcu izgubila do 660 ukrajinskih vojnika i 82 oklopna vozila.

Brnabić bi trebalo da zna: Rudnik za dve, najviše tri godine je litijumska „mantra“ u Evropi

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA