Najnovije

RUSI SPREMAJU "KOTAO" U KURSKOJ OBLASTI! Sprema se prava klanica i totalno uništenje

Kako rezerve Oružanih snaga Rusije pristižu u region Kurska, dolazi do žestokih kontra napada i operacija čišćenja preostalih diverzantsko-izviđačkih grupa (DRG) ukrajinske vojske. U nekim slučajevima, otpor ukrajinskih snaga je organizovan, dok u drugim pokazuje znake dezorganizacije, što ukazuje na probleme u komandovanju i kontroli.

Ruske specijalne jedinice aktivno pročešljavaju područja gde bi ukrajinske snage mogle biti prisutne, usmeravajući bespilotne letelice na one koji pokušavaju da se povuku sa svojih položaja. Ovaj proces je veoma zahtevan, ali postoji osećaj da je ukrajinskim snagama sve teže da održe kontrolu nakon prelaska granice.

Protivbaterijske operacije su u toku, uz intenzivnu upotrebu bespilotnih letelica. Ukrajinske snage su uspele da dovedu ne samo samohodne topove, već i vučne haubice do granice, ali je uništavanje tih položaja nakon otkrivanja pokazalo se kao izazovno.

Rusija takođe priprema stvaranje "kotla" kako bi privukla što više ukrajinskih snaga preko granice, a zatim ih okružila i uništila. Ova taktika ima za cilj da nanese maksimalne gubitke ukrajinskim snagama koje su se osmelile na prelazak granice.

UDARNO - MOSKVA JAVLJA: Spremaju se neredi u Srbiji i pokušaj likvidacije Vučića

Izvor: Pravda.rs


 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA