Najnovije

STIŽE POJAČANJE! Kolone ruske vojske stigle u Kursku oblast

Na snimku se može videti da se u kolonama nalaze višecevni raketni sistemi BM-21 "grad", vučna artiljerijska oruđa, tenkovi i druga oprema.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je snimak razmeštanja jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije u Kurskoj oblasti.

Kako se navodi u pitanju su jedinice koje su upućene kao pojačanje i poslužiće za formiranje snaga za aktivna borbena dejstva protiv ukrajinskih formacija u Sudžanskom okrugu, Kurske oblasti.

Na snimku se može videti da se u kolonama nalaze višecevni raketni sistemi BM-21 "grad", vučna artiljerijska oruđa, tenkovi i samohodne haubice koji se prevoze na šleperima, "uralovi" i "kamazovi" kamioni za transport trupa.

Ranije je Ministarstvo odbrane RF objavilo vest da su jedinice grupa trupa "Sever" i rezervne jedinice koje su im došle u pomoć, udarima armijske avijacije i artiljerijskom vatrom suzbile pokušaje neprijateljskih jedinica da prodru u dubinu ruske teritorije u Kurskoj oblasti.

Kako se navodi u saopštenju, ruske snage nastavljaju da odbijaju napade ukrajinskih trupa na granici RF u Kurskoj oblasti.

Osim toga, rusko MO je objavilo niz snimaka uništavanja vojne tehnike ukrajinskih snaga. Među opremom koju su uništili operateri bespilotnih letelica "lanset" nalaze se američki "bredliji" i "strajkeri", nemački "marderi" i druga vozila Oružanih snaga Ukrajine.

TUČE RUSKA AVIJACIJA! Pakao u Kursku je mala reč (BRIFING)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA