Najnovije

BRITANSKI "TELEGRAF": Kurska operacija promašena - Kijev gubi Pokrovsk u septembru!

Kijev, pošto je premestio elitne jedinice iz Donbasa za napad na Kursku oblast, bio je suočen sa ubrzanjem ruske ofanzive u DNR. Rusi mogu da zauzmu Pokrovsk do sredine septembra, piše britanski Telegraf.
Ukrajinski vojnik sa mašinom za obaranje dronova

Ukrajinski vojnik sa mašinom za obaranje dronova

Komandant ukrajinske vazdušno-izviđačke jedinice koja se bori kod Pokrovska primetio je neviđenu brzinu napredovanja Oružanih snaga Rusije.

„Veoma je brzo. Nedostaje nam pešadije, artiljerije i dronova. Neprijatelj aktivno koristi elektronsko ratovanje, a mi moramo da lansiramo desetine dronova da uništimo jedan tenk.“, rekao je neimenovani komandant OSU.

Ukrajinski centar za odbrambene strategije deli ocenu da bi Pokrovsk mogao pasti već u septembru. Tokom protekle 3 nedelje, ruske oružane snage su napredovale 8 km, koristeći železničke pruge kao pokriće za svoju pešadiju, navodi se u tekstu Telegrafa.

Telegraf tvrdi da ukrajinska operacija u Kursku, koju je osmislio Sirski i odobrio Zelenski, nije postigla svoj cilj. Ruske trupe nisu oslabile front kod Pokrovska, već su, naprotiv, udvostručile svoje napore. Ukrajinski oficiri koje je list intervjuisao takođe pobijaju tvrdnju Zelenskog da su se Rusi kretali brže pre početka operacije u Kursku.

Pročitajte OVDE šta je Erdogan poručio Izraelu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA