Najnovije

Kfor: Dodatni resursi privremeno stacionirani na mostu na Ibru su deo periodične obuke

Kfor je stalno prisutan na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici i nastavlja da sprovodi redovne patrole u ​​njegovoj okolini, saopštili su iz te misije.

Dodatni resursi koji pripadaju Multinacionalnoj specijalizovanoj jedinici Kfora privremeno su stacionirani na glavnom mostu preko reke Ibar u Kosovskoj Mitrovici, rečeno je za Tanjug u toj misiji.

U odgovoru na pitanje da li je Kfor pojačao svoje snage na mostu na Ibru nakon što je tzv. kosovska policija upala u srpske institucije na severu KiM i nakon najava Prištine da će most otvoriti za saobraćaj automobila, navedeno je da su dodatna raspoređivanja deo periodične obuke koju Kfor sprovodi kako bi "testirao svoje dugogodišnje procedure i zaštitio svoje najviše operativne standarde".

Kfor navodi da je stalno prisutan na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici i da nastavlja da sprovodi redovne patrole u ​​njegovoj okolini.

Na pitanje kakva je trenutna situacija na severu KiM, navedeno je da Kfor prati bezbednosnu situaciju na severu i ostaje na oprezu.

"U dobrom je položaju da preduzme sve neophodne mere kako bi nastavio da ispunjava svoj mandat UN i da odgovori na svaki dalji relevantan razvoj događaja", ističe se u odgovoru.

Misija je ponovila svoju čvrstu posvećenost da doprinese bezbednom i sigurnom okruženju za sve ljude i zajednice koje žive na KiM, u svakom trenutku i nepristrasno, pod mandatom UN.

Italijanski karabinijeri stalno su stacionirani na mostu na Ibru, a danas su na mostu bili raspoređeni i pripadnici jedinice za razbijanje demonstracija iz italijanskog sastava Kfora, koji su, kako je rečeno novinarima, izveli pokaznu vežbu.

Na mostu u Kosovskoj Mitrovici i juče su pripadnici češkog kontingenta Kfora jedno vreme bili postavili kordon, ali su se kasnije povukli.

Na mostu su od juče i dva oklopna vozila Kfora.

KULTNA SCENA KOJA SE NE VIĐA! Rusi vuku leoparda i pevaju (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA