Najnovije

Lajčak: S Vučićem u Pragu o nastavku dijaloga, uskoro u Prištini zbog pripreme sastanka pregovarača

Evropski zvaničnik rezimirao je svoje učešće na forumu u Pragu, gde se sreo i s predsednikom Srbije i novim zamenikom pomoćnika američkog sekretara za Zapadni Balkan.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak navodeći da je jedan od važnijih razgovora na marginama Globalnog bezbednosnog foruma u Pragu bio s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o nastavku dijaloga najavio je da će uskoro posetiti Prištinu kako bi pripremio sledeći sastanak glavnih pregovarača u Briselu.

Lajčak je na Fejsbuku rezimirao svoje učešće na Evropskom forumu Alpbah i Globalnom bezbednosnom forumu u Pragu nakon letnje pauze.

"Ove konferencije obeležavaju početak jesenje sezone i pružile su obilje mogućnosti za povezivanje sa mladim ljudima sa Zapadnog Balkana, Centralne Evrope i šire, za učešće u pronicljivim panel-diskusijama o proširenju EU, budućnosti Zapadnog Balkana i njegovim preostalim izazovima. Važni su i za održavanje važnih sastanaka s partnerima iz regiona, spoljnopolitičkim praktičarima i stručnjacima, kao i dragim prijateljima", naveo je Lajčak.

Istakao je da je jedan od najvažnijih događaja bio njegov susret s novim zamenikom pomoćnika američkog sekretara za Zapadni Balkan Aleksandrom Kasanofom na marginama Globalnog bezbednosnog foruma i ponovna potvrda odličnog partnerstva EU i SAD.

"Jednako važni bili su i moji sastanci sa predsednikom Vučićem o narednim koracima u dijalogu i očekivanjima od narednog perioda, kao i bivšim i sadašnjim rukovodstvom Crne Gore da steknemo bolju sliku o dešavanjima u zemlji.

Posle kratkog zaustavljanja u Briselu, uputiću se na Bled na ovogodišnji Bledski strateški forum i u Prištinu da pripremim sledeći sastanak glavnih pregovarača u Briselu, zaključio je Lajčak.

SNIMLJEN TRENUTAK KADA UKRAJINSKI DRONOVI POGAĐAJU RUSKU ELEKTRANU: Snažna eksplozija, Konakovo u plamenu (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA