Najnovije

MSP RUSIJE: Jačanje NATO snaga u našoj blizini je provokacija, mi ne želimo da napadnemo Alijansu

Moskva podseća da su nemačke jedinice za pružanje otpora potencijalnom ruskom udaru stigle u Litvaniju još u aprilu i ističe da jačanje NATO potencijala u blizini ruskih granica samo dovodi do veće napetosti u regionu.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je danas da je povećanje vojnog potencijala NATO i njegovih zemalja u blizini ruske granice provokacija.

"Stalno naglašavamo da je povećanje aktivnosti i vojnog potencijala NATO-a i njegovih zemalja članica u blizini ruskih granica provokativnog karaktera. To se odnosi i na planirano raspoređivanje brigade Bundesvera na teritoriji Litvanije, za koju se grade vojne baze", poručilo je ministarstvo, uz podsećanje da Berlin raspoređivanje svojih snaga u ovoj baltičkoj zemlji tumači kao "istorijsku odluku", prenose "RIA Novosti".

Prema saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova, prve trupe Bundesvera su već stigle u Litvaniju u aprilu, a sledeće godine biće objavljeno zvanično "aktiviranje" ove nemačke brigade. Upravo ove trupe trebalo bi da prve odgovore na navodno potencijalni napad ruskih trupa. 

"Visoki nemački vojni zvaničnici veruju da bi Rusija mogla da napadne teritoriju NATO-a u narednih pet do sedam godina. Sa svoje strane ponovo napominjemo da naša zemlja nema takve planove", istakla je još jednom Moskva, uz objašnjenje da jačanje vojnog potencijala Alijanse samo povećava napetost i primorava rusku stranu da preduzima odgovarajuće mere.

DRAMA NA KOSOVU! Srbi sa Severa za Sputnjik: Šta nas tek čeka sutra, odneli su nam i lične podatke

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA