Najnovije

NE MOŽEMO DA IZDRŽIMO NJIHOVE NAPADE: Ruska armija se zaleće na mnogo važnu tačku na frontu

Komanda Operativno-taktičke grupe „Donjeck“ okrivila je gubitak Karlovke na pravcu Pokrovska na vojnike i komandanta 11. motorizovanog pešadijskog bataljona 59. brigade Oružanih snaga Ukrajine (VSU).

Vojnici i oficiri ovog bataljona žalili su se medijima da nisu mogli da zadrže odbranu jer su ruske snage ušle u pozadinu i okružile njihove položaje. Bataljon je 13. juna prebačen u Karlovku, ali je nakon masovnog napada ruskih snaga 22. avgusta, naselje palo pod njihovu potpunu kontrolu. Dva dana kasnije, zbog rizika od opkoljavanja, ukrajinska teška artiljerija se povukla.

Između 26. i 28. avgusta, nakon pada odbrane u Kalinovu, Ptičjem i Memriku, ruske snage su ušle u pozadinu sa zapadne strane Karlovke i zauzele deo Galicinovke. U Galicinovki su ruski borci zauzeli deo rovova koje niko nije branio zbog nedostatka ljudstva. Ove okolnosti dovele su do teških gubitaka 11. motorizovanog pešadijskog bataljona, koji je bio prinuđen da se povuče.

Nakon ovih događaja, komanda OTG „Donjeck“ odlučila je da smeni komandanta 11. bataljona, preneli su ukrajinski vojnici. Trenutno se u veoma teškoj situaciji nalazi i 10. motorizovani pešadijski bataljon u okolini Neveljskog, jer su ruski vojnici „već u njihovoj pozadini na 10-12 kilometara“.

SPREMA SE RUSKA OFANZIVA! Živi pakao za ukrajinsku armiju

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA