Najnovije

NEŠTO SE DEBELO KUVA! Belorusku tenkovi idu ka ukrajinskoj granici, na svakom upisano isto slovo

Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova je prošle nedelje optužilo rusku saveznicu Belorusiju da "koncentriše" trupe na zajedničkoj granici i upozorila Minsk da ne preduzima "akcije koje nisu prijateljske".

Na ruskim Telegram kanalima pojavile su se fotografije za koje se tvrdi da prikazuju prebacivanje beloruske vojne opreme ka ukrajinskoj granici.

Kijev post prenosi da sve fotografije pokazuju teretni voz koji prevozi tenkove, a svakom je na kupoli belom bojom ispisano slovo B, ako je latnično ili V ako je ćirilično.

Navodi se da je ista oznaka zabeležena i na oklopnim vozilima pešadije koja su takođe ukrcana na voz.Ruske trupe od početka invazije na Ukrajinu koriste slovo Z kao oznaku na svojoj naoružanju i uniformama.

Sve ovo se dešava u trenutku kada ukrajinske trupe nastavljaju s upadom u ruskom Kurskoj oblasti, dok ruski vojnici i dalje napreduju na istoku Ukrajine.

Nakon objave ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova u Kijevu oglasila se i Državna pogranična služba Ukrajine (DPSU) koja je saopštila da beloruske trupe ne predstavljaju neposrednu pretnju, ali da Ukrajina bez obzira na to jača zaštitu granice kako bi se sprečila mogućnost upada snaga pod kontrolom Minska.

Andrij Demčenko, portparol DPSU, ponovio je krajem prošle sedmice na ukrajinskoj televiziji da nije primećena nikakva neposredna pretnja na granici, ali da je ukrajinske trupe konstantno nadziru i da su spremne da reaguju.

ŽESTOKI RUSKI UDARI U KURSKOJ OBLASTI: Ukrajinci se zaleću, Rusi ih zadržavaju

(Kurir.rs/The Kyiv Post/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA