Najnovije

Novi manga serijal u izdanju Lagune: "Komi ne ume da komunicira"

Put do sto prijatelja počinje jednim razgovorom

Foto: Laguna

Manga „Komi ne ume da komunicira“ Tomohita Ode problematizuje pitanje poteškoća u komunikaciji među mladim ljudima. Autor na maštovit i realan način prikazuje školske dane, dogodovštine na časovima, prilagođavanje na novo okruženje i ljude, sve vreme želeći da svakom aspektu života dâ notu humora.


Srednjoškolka Šoko Komi ima poteškoće u komunikaciji, što joj prilično otežava da ostvari najvažniji san – da ima mnogo prijatelja. NJen problem sa komunikacijom mnogi u školi doživljavaju kao nadmenost i rezervisanost, ali ne i Tadano, koji rešava da se oslobodi sopstvenih strahova i pomogne Komi da stekne 100 prijatelja.

Prema rečima Aleksandra Nešića Kreše, strip-kritičara i urednika manga serijala „Laku noć, Punpune“, novi manga serijal, „kao naslov funkcioniše savršeno i nimalo ne laže: Komi-ćan zaista ne ume da komunicira sa vršnjacima, uprkos svim svojim snagama. Komi ume da komunicira sa čitaocima, da premosti jaz između generacija koje se prepoznaju i onih koje se sećaju. Odnosi između tinejdžera u osetljivom periodu i sirove emocije savršeno su prikazani u ovom hibridu šonena i šođoa“.

Hitohito Tadano je stidljiv i povučen momak kome se život menja kada u jednom trenutku ostane nasamo u učionici sa nedodirljivom Komi i uvidi da je imao pogrešnu predstavu o njoj. U stvari, Komi je izuzetna devojka, i to na vrlo neobičan način! S tim saznanjem Tadano odlučuje da joj pomogne da pronađe 100 prijatelja.

 

„K

omi ne ume da komunicira“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari  i na sajtu.

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA