Najnovije

PESKOV POSTAVIO DIJAGNOZU: Evropa u ekstazi!

Odgovor na provociranje Rusije treba da bude efikasan i u skladu s našim interesima, a u slučaju Kurske oblasti ruski odgovor je već počeo, rekao je ruskom novinaru Pavlu Zarubinu portparol Kremlja Dmitrij Peskov na konstataciju da se na Zapadu svakog dana razgovara o tome koliko duboko i kojim oružjem se Rusija sme napadati.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što šef evropske diplomatije Žozep Borelj govori da većina zemalja smatra da je napad na Kursku oblast Rusije bila ispravna odluka, Peskov je izjavio:

"Hajde da budemo korektni. To govore ne u inostranstvu već na Zapadu. Ali Zapad ne čini svetsku većinu. Na Zapadu se zaista šef evropske diplomatije ponaša kao ministar odbrane. Pri tome, ponaša se kao jastreb."

Ocenio je da su "evropske zemlje kojima upravljaju SAD ušle u ekstazu" i dodao da one danas "igraju ulogu koju im je u toj priči dodelio Vašington". To je, kako objašnjava, učinjeno "na štetu sopstvenih interesa, nauštrb novčanika svojih poreskih obveznika, i naravno da će to sve za njih imati velike posledice".

"One su neizbežne. U narednim decenijama ćemo biti svedoci tih negativnih posledica", upozorio je Peskov.

"Oni se igraju. Ali znajući odlučnost našeg predsednika, naš potencijal, potencijal naše zemlje, koji se ispostavio veći nego što smo mislili, a o čemu govore i tempo ekonomskog rasta, i vojna mobilizacija naše ekonomije, nemam sumnje da će, ukoliko bude bilo potrebe, biti urađeno sve u cilju odbrane naših interesa", zaključio je portparol Kremlja.

On je istakao da su odnosi sa SAD "došli do prelomnog trenutka".

"Čaša strpljenja Rusije se prelila", i to je "kumulativni efekat na reakcije SAD" koje su "gazile interese" Ruske Federacije. "To je prevazišlo dozvoljenu normu. To je faktički tako nekoliko decenija tokom kojih su SAD dosledno gazile preko naših interesa, i vršile pritisak na Rusiju", objasnio je portparol Kremlja.

U tom kontekstu, on je istakao da je period mandata aktuelnog predsednika DŽozefa Bajdena samo kulminacija svega ono što se do sada radilo protiv Moskve. 

Pogledajte OVDE udar dronova-kamikaza na komandno mesto OSU

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA