Najnovije

"Po vodi koja je prala noge, Isusove": Nova zbirka pesama Selimira Radulovića

Selimir Radulović svojim pesničkim neokonzervativizmom u zbirci „Po vodi koja je prala noge, Isusove“ unosi ton smirenosti i usmerenosti ka večnim vrednostima, ton koji je neophodan na početku 21. veka.

Foto: Laguna

Radulovićeva poezija odjekuje snagom koja prkosi savremenom dobu, ukazujući na potrebu za pesnicima koji pevaju iz duhovne dubine i nadahnutosti Svetim Trojstvom. Dok svet juri ka tehnološkom napretku i apokaliptičkim ishodima, njegova poezija pruža alternativu lakomislenosti postmoderne, privlačnosti materijalnog sveta i zavođenju kapitalističkog liberalizma.

 

U vremenu kada marketinški sjaj dominira svakodnevicom, Radulovićeva misija postaje svetionik koji podseća na nužnost duhovnog buđenja. NJegovo pesništvo, prožeto hrišćanskom verom i čistotom, postavlja sveto u središte ljudskog života, obnavljajući ikonu Živog Boga u svakoj duši. U tom svetlu, Radulovićev rad je dragocen podsetnik na važnost duhovne stvarnosti u vremenu kada ona može izgledati kao nešto zaboravljeno.

Zbirku pesama „Po vodi koja je prala noge, Isusove“ možete nabaviti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari  i na sajtu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA