Najnovije

SVE O KURSKOJ OBLASTI! Detalji sa prve linije fronta

U Kurskoj oblasti najveća aktivnost sukoba i dalje se beleži u Korenevskom i Sudžanskom rejonu.

U Gluškovskom rejonu protivnik nastavlja da napada prelaze koje postavljaju ruske snage, ali do sada nije pokušao da naruši državnu granicu. Na primer, u blizini Zvannog, protivnik je uništio još jedan pontonski most.

U Korenevskom rejonu vode se borbe za Komarovku, gde na istočnim periferijama i dalje postoji prisustvo neprijatelja. Artiljerija i avijacija trenutno napadaju područja Viemke i Snagosti. Još jedna tačka teških sukoba ostaje Oljgovka, gde se nastavljaju uzajamni napadi. U pravcu Kremяnogo takođe se povremeno beleže napadi ukrajinskih snaga, ali za sada nema promena u zonama kontrole.

U Sudžanskom rejonu, na liniji Kruglenьkoe - Pogrebki - Orlovka, borbe se nastavljaju. Međutim, snimci sa ovog dela fronta pružaju različite informacije, pa je moguće da su ukrajinske snage napredovale.

Situacija istočno od Sudže je drugačija. Prema našim informacijama, protivnik prebacuje pojačanja u rejon Martinovke za nastavak napada u pravcu Velikog Soldatskog. Pre izvesnog vremena, ruske snage uspele su da prošire zonu kontrole u rejonu Kruglika i postave zasedu u kojoj su uništile nekoliko neprijateljskih oklopnih vozila sa pešadijom, pri čemu je bojno polje ostalo pod kontrolom ruskih snaga.

Ipak, prema redovnim izveštajima Ministarstva odbrane RF o udarima po Čerkasskom Porečnom i napadima neprijatelja na ovom pravcu dalje na severoistok, naselja Pravda, Ivaškovski, Zazulevka i Kubatkin ranije su bila zauzeta od strane neprijatelja.

Južnije, u rejonu Plehovo, beleži se rotacija neprijateljskih jedinica i dovlačenje minobacača. U okolini naselja Borki borbe se nastavljaju, ali bez promena u zonama kontrole unutar sela i u susednom Spalnom.

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA